Futbolun Cilveleri (3)

0
48

Değerli okurlarım, motivasyon eksikliği sadece sporcular için geçerli değildir. Kulüplerin yönetimleri de bundan nasibini almalıdır. Kulüp yöneticilerinin paralı pullu olmalarının bir sakıncası yoktur. Fakaaatt; yöneticilik, sadece zengin insanların yapabileceği bir iş değildir. Başka özelliklerin de bulunması ve özellikle o güzel özellikleri içlerine sindirmesi şarttır.

Peki, bu nasıl olacak? Öncelikle, iyi huylu ve uyumlu olmak gerekmektedir. Rakiplerle sürtüşmenin, onların tavuklarına “KIŞ” demenin, açıkçası antipatik olmanın bir anlamı yoktur. Rakiplerinin bile, sizin büyüklüğünüzü kabullenmeli, başarılı olmanızı en azından istemeli. Rakiplere tepeden bakmanın cezasını bir büyük takımımız en acı şekilde ödedi, kolay-kolay da düzelir diyemeyiz. Zaman içinde huylarını değiştirirlerse belki!

İnsan psikolojisine, ekonomik güçle darbe vurmaya çalışanların başarı istemeleri yine de normaldir ama başarılı olmaları kesinlikle söz konusu olamaz. Çünkü yemezler! Futbol değişken ve oldukça da enteresan bir oyundur. Bu oyun da kurallarına göre oynanır. Bildiğiniz gibi, futbolun kuralları “Bu oyunun nasıl oynanacağını değil, nasıl oynanmayacağını gösterir” Bu iş bu kadar basit!

Param var, demirim, çimentom, yanlış kere yanlıştır. İnsanlar bile parayla, bir yere kadar susarlar. Daha sonra isyan bayrağını çekerler. Bu tür yöneticilerin zararı daha fazladır. Onlar kendilerini bilir.

Demek oluyor ki, sosyal ilişkilerin güçlü olması, her alanda olduğu gibi, sporda da oldukça önemlidir. Her hangi bir amaç sonrası, spor yazarlarına en iyi sözü “Kardeşim” olan bazı kulüp yöneticilerini acaba biliyorlar mı? Bilemezler, çünkü onların parası (!) var da ondan…

Bu konuyu bir paragrafla kapatmak istiyorum. Her hangi bir spor kulübünün spora sadece kendi kişisel çıkarları açısından bakmaları, her hangi bir toplumun da ekonomiye günlük çıkarları açısından bakmaya benzer. Gündelik çıkar dediğimiz, dar milliyetçi gözüyle bakmakla eş değerdedir. Bu türden “BEN BİLİRİM” içe dönüş yanlış yaklaşımlar, kişiye de topluma da hiçbir şey kazandırmaz, özellikle manevi değerleri kaybettirir.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA