Futbol ve Spor (3)

0
43

Değerli okurlarım, bütün spor dallarında ve de her şeyde, kazanmak çok güzeldir.Futbolu seviyoruz diye her zaman kazanmak da söz konusu olamaz. Böyle düşünecek olursak, bu ayak oyununun karizmasına gölge düşürmüş oluruz. Bunu içimize sindirirsek, müsabakaları izlerken sağlığımız bozulmuş.

Efendim, bu yazdıklarımın içeriğinde, tüm okurlarımın sordukları ya da soracakları soruların cevapları mevcuttur. Tabi ki bunlarla yetinmeyip ayrıntıya girmek zorundayız. Şimdi burada şu konulara bakalım. Erkek olsun, bayan olsun, hangi sporlara yatkınsınız ya da hangi spor tipindesiniz? Bu soruların yanıtına geçmeden önce, zamanın ve zeminin oldukça önemli olduğunu hemen belirtmeliyim.

Aslında, birçok okurlarımın ve dostlarımın spor yaşamlarını yarım bırakmış olmalarının en büyük nedeni, yaşamları boyunca yanlış spor dalı seçmiş olmalarından kaynaklanmaktadır. Bu bir dezavantajdır ama yine de geç kalmış sayılmazsınız. Fakat bayanlar için halı sahada bile olsa, futbolu önerecek değilim. Onlar için en ideal, müsait bir parkur bulup, izah edeceğim şekilde yürümektir ve bu sporu benimsemektir.

Her spor dalında olduğu gibi, yürüyüş sporunda da kullanılacak malzeme önem arz etmektedir. Bilindiği gibi, grant tuvalet dansın dışında hiçbir spora müsait değildir. Eskisi gibi, yenisi söz konusu olmadan, ayağı sıkmayan, rahat bir spor ayakkabısı ve bir eşofman… İşte, yürüme sporunun malzemesi bunlardır.

Ancak, malzemeler tamam diye hemen yürüyüşe başlanmaz. Bunun da kendine has koşulları bulunmaktadır. Mideniz tıka basa olmayacak, Eklem yerlerinizi kremle masal yapacaksınız. Birkaç kez germe hareketlerini mutlaka yapmalısınız ve de yapacağınız spora motive olmalısınız.

Görüldüğü gibi, yürüyüş sporunun bile koşullarını yerine getirmek gerekmektedir. Yarınki sayımızda da tipinize ve duygularınıza göre olan sporlardan söz edeceğim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here