Futbol Nereye Gidiyor (4)

0
83

Değerli okurlarım, “Bir yere gitme buralardan, gittiğin yerler belki çorak ve belki de susuzdur. / Alışamazsın, barınamazsın, belki de pişman olursun, hayal kırıklığı yaşarsın, karizman çizilir. / Usta ellerin değerlendirdiği bir bahçe gördüm, her tarafı güllerle doluydu. İmrendim mi bilmiyorum. / Bizim bahçemiz çorak, bakımsız ve susuz. Gel, istersen mekân kurmuş otları kökünden sökelim, / Çorak, toprağı kazalım, sulayalım, gübreyeleyelim ve güllerle donatalım, imrendiğin bahçeye benzesin, gülistan olsun…”

Neden böyle bir giriş yaptığımdan emin değilim. Serde biraz şeylik var ya belki ondandır. Konumuzu da değiştirmemiş değilim. Futbol nereye gidiyor? Aslında futbolun bir yere gittiği yok. O sektör konumundaki sporu biz kendimizden uzaklaştırıyoruz.

Eminim sizler de aynı şeyleri düşünüyorsunuz bundan eminim. İnsanların nesinden korktuğu, ondan büyük haz duyduğu, sporseverlerin yaşam biçimi olan, hem sanat ve hem de meslek diye baş tacı edilen futbol; kendisiyle aynı fikirde olanlara çok güzel şeyler sunuyor ve aynı zamanda mutlu bir gelecek vaat ediyor. Nedense bizler farkında bile değiliz.

Buna verilecek örnek çok fazla. Ülkemiz genelinde saymakla bitmez. Bazı illerimizde liglerde oynayan birden fazla takım bulunmakta. Bundan daha iyisi olabilir mi? Düşünebiliyor musunuz? Her hafta sonu şenlik var. Şehir cıvıl-cıvıl, ekmeğini kazananlar pür neşe hafta sonu bile olsa izinli olarak her taraf açık, panayır gibi.

Kazanımlar o kadar fazla ki, herkesin mutluluğu gözlerinden okunuyor. Futbol işte böyle bir şey diyoruz. Böyle demeye de devam edeceğim.

Bu saydıklarım madalyonun olumlu yanı! Olumsuz yanı var mı? Tabi ki var. Bulundukları şehre sayısız hizmetleri olan bu takımların taraftarları bir birine düşman olur. Fanatikler tribünlere ve şehrin muhtelif yerine maddi zarar verir. Futbol açısından şehir ikiye bölünmüştür, bütünleşmesi de mümkün değildir. Onların derbilerinde şehir sakinleri huzursuzdur. Stat içinde ve dışında olay beklentisi vardır. Bu da çoğu zaman maalesef gerçekleşir.

Oysa sosyal ve ekonomik alanlarda, her alanda atılım yapabilmek için şehir sakinlerinin her şeye rağmen takımlarına sahip çıkmaları şarttır. Futbolumuz nereye gidiyor dememek için bazı gerçekleri, olmazsa olmazları yerine getirmek şarttır.

Bu nedenle, sadece statlara gelmekle görevimizi yerine getirmiş olmuyoruz. İyi örnek olmak zorundayız. Şiddetin hiç kimseye faydalı olduğu görülmemiştir. Fanatizme meyletmek manevi değerlerden yoksun olanların işidir. Centilmenliğe dört elle sarılmakta çok büyük faydalar vardır.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here