Fransız Büyükelçi Dumont’tan, İskenderun’a Ziyaret

0
57

Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont’tan, İskenderun’a Ziyaret…

16 Ağustos’ta Fransa Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti nezdinde olağanüstü ve tam yetkili Büyükelçisi olarak atanan Isabelle Dumont, İskenderun’a geldi. Dumont İskenderun’daki kiliselerin tarihleri, deprem öncesi ve sonrası durumları ile deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek amacıyla geldiği Hatay’da İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesini de ziyaret etti. Büyükelçi Dumont, Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur ve Yönetimi, Kilise Pederi Yusuf Nicholas Papasoğlu ile cemaat mensupları tarafından karşılandı.

İskenderun’daki faal kiliseler ve bölgedeki Ortodoks cemaati hakkında Büyükelçi Dumont’a bilgiler aktaran Vakıf Başkanı Teymur, kentte Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi, Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi, Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi, Karasun Manuk Ermeni Kilisesi, Aziz Corç Rum Katolik Kilisesi ve Mor Pavlos Süryani Katolik Kilisesi olmak üzere aktif 6 kilisenin olduğunu ve 700’e yakın Ortodoks ailenin yaşadığını söyledi.

Yaşanan büyük felaketten en büyük hasarı Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi ile Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nin aldığını diğer kiliselerde de ciddi hasarlar meydana geldiğini aktaran Vakıf Başkanı Teymur, Aziz Corç Kilisesinde ayin yapımına engel olacak boyutta bir hasar bulunmadığını kaydetti ve Pazar ayinlerini bu kilisede sürdürdüklerini aktardı.

Deprem sonrası yaşananlardan ve yapılan yardımlardan da söz eden Teymur, Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde her gün binlerce kişiye sıcak yemek dağıtıldığını, kilisenin adeta bir yardım merkezi gibi faaliyet yürüttüğünü anlattı.

Kentteki Ortodoks kiliselerinin tarihinden de söz eden Teymur, Büyükelçi Dumont’a kiliselerin tarihleri, deprem öncesi ve sonrası durumları ile deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgilerin yer aldığı bir dosyayı takdim etti.

Vakıf Başkanı Can Teymur’un verdiği bilgileri dikkatlice dinleyen Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, Teymur’a ve kendisini karşılayanlara çok teşekkür etti.

Hasar gören ancak yıkılmayan Aziz Corç Kilisesinin içini de gezen Büyükelçi Dumont, şu an bir camekân içerisinde sergilenen, yıllar önce cenazelerin taşındığı özel yapım at arabasını da hayranlıkla inceledi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here