Eğitim İş Sekreteri Çelik; “Hükümet Artık Meşruluğunu Yitirmiştir”

0
78

eğitim-iş açıklama23Son günlerde ülke gündemini meşgul eden yolsuzluk operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Eğitim İş İskenderun Temsilciliği Sekreteri Adnan Çelik, “Hükümet artık meşruluğunu yitirmiştir” dedi.

Açıklamasında hükümete sert eleştirilerde bulunan Çelik; “Yolsuzluklar ve devletin içindeki tüm kirli ilişkiler teker-teker ortaya dökülürken, Başbakan nafile bir çabayla yolsuzlukların üzerini örterek soruşturmanın kendisine ulaşmasını engellemeye çalışmaktadır. Üç Bakanın istifasının ardından, kabine değişikliği gerçekleştirilmiş, yenilenme görüntüsü adı altında tam anlamıyla “savaş” ve “mutlak itaat” kabinesi oluşturulmuştur. Kendi Bakanının da itiraf ettiği gibi yaşanan yolsuzlukların baş sorumlusu olan Başbakan kendini kurtarmaya çalışmaktadır. Ancak Başbakan bilmelidir ki, artık geri dönüş yoktur. Ne bakanların istifası ne de kabine revizyonu yetmez, artık hükümet meşruluğunu yitirmiştir. Başbakan’ın derhal istifasını sunması kaçınılmaz olmuştur” dedi.

AKP iktidarının, ortaya çıkan rüşvet, talan ve yolsuzlukların altında kaldığını ifade eden Çelik, operasyon sonrası operasyonları yürüten emniyet görevlilerinin görevden alınması, bunun yurt geneline yayılması, çıkarılan Adli Kolluk Yönetmeliği ile yargının adeta yürütmenin emrine sokulması ve böylece savcıların görevini yapamaz hale getirilmeye çalışılmasının da suçüstü yakalanmanın telaşı olduğunu öne sürdü. Çelik; “Başbakanın ve AKP’nin Soruşturmayı yürüten savcı ve emniyet mensuplarına operasyon düzenleyerek olayın üzerini örtmeye çalışması, soruşturmanın kendilerine ulaşmasını engelleyemeyecektir. Bu skandalın her aşamasının içerisinde olduğuna inandığımız Başbakan ve çevresi, oluşturdukları bu yolsuzluk bataklığının içerisinde boğulacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here