Fırat; “Altında Agresif FED Baskısı Var!”

0
30

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesinde altında agresif FED baskısı oluştuğuna dikkat çekti.

Asya piyasalarında da düşüşler yaşandığına işaret eden Fırat; “Altın geçtiğimiz hafta beklentilerden güçlü gelen istihdam verileri sonrası FED’in agresif faiz artışlarına devam edebileceği endişeleriyle 1700 doların altına gerilerken bu hafta Asya piyasalarına da düşüşle başladı.

Altın, geçtiğimiz hafta 1700 doların altına gerilemesi sonrası güçlü gelen ABD istihdam verilerinin ardından FED’in agresif faiz artışlarına devam edeceğine dair endişelerin yoğunlaşmasıyla Asya’da düşüşünü sürdürdü. Değerli metal geçtiğimiz hafta Temmuz’dan bu yana en büyük haftalık yükselişini kaydetmişti.

Altın, işsizlik maaş başvurularını gösteren ABD verileri sonrası güvenli varlıklara talebin azalmasından önce daha büyük bir haftalık yükselişe hazırlanıyordu. Cuma günü gelen tarım dışı istihdam verileri, işsizlik oranının tarihi en düşük seviyelere dönmesiyle birlikte güçlü bir iş gücü piyasasına işaret ederek FED’in şahin bir para politikası yolunda devam edeceği ihtimalini güçlendirdi” diye konuştu.

Başkan Fırat, açıklanan veriler sonrası dolar ve tahvil getirilerinin yükselerek altın üzerinde baskı yarattığını ve değerli metalin de yüzde 1,3 değer kaybettiğini sözlerine ekledi.

Çeyrek altının 1680 bandında olduğuna da dikkat çeken Fırat; “Yorumlamış olduğum altın piyasa değerlendirmesi tahminler üzerinedir. Altının açılışı 1017 TL, çeyrek altın 1680 TL’den işlem görüyor. Tüm esnafıma hayırlı işler dilerim” değerlendirmesinde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here