Feyzioğlu; “Büyük ‘BİZ’i Yakalamalıyız”

0
95

feyzioğlu-igc1TBB Başkanı Feyzioğlu İskenderun’da Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, dün İskenderun’a geldi. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ile Hatay Barosu’nun düzenlemiş olduğu ‘Türkiye’de Demokrasi ve Hukuk’ konulu konferansa katılmak üzere kentimize gelen Feyzioğlu, ilk olarak İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’ni ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi. Feyzioğlu, İGC Başkanı Şehmus Aslan ve Yönetimi, vatandaşlar ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Tören Bandosu tarafından karşılandı.

Burada ülke gündemi ve gidişata yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunan Feyzioğlu’nun konuşması çevredeki vatandaşlar tarafından ‘Adam gibi adamsın’ sloganları ve alkışlarla sık-sık kesildi.

Bağımsız Hatay Milletvekili Avukat Refik Eryılmaz, Hatay Baro Başkanı Avukat Ekrem Dönmez, CHP’li bazı aday adayları, kentteki sivil toplum kuruluşları, CHP ilçe yönetimi ve partililer ile çok sayıda kişinin katıldığı cemiyet ziyaretinde önemli açıklamalar yapan TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Hatay’ın özelde de İskenderun’un kendisi için çok önemli olduğunu vurguladı.

feyzioğlu-igc2

İnsanlar Ayrıştırılıyor…

Ülkemizde insanların birbirinden ayrıştırılmaya çalışıldığını ifade eden Feyzioğlu; “Yıkıcı liderliğin sultası altında insanlar birbirinden kopuyor. İnsanlar arasına sadece mezhepler sokulmadı, duygusal anlamda da birbirinden ayrıştırıldılar. Sürprizler yaşatma şansına sahibiz. Böylesine kozmopolit, dinlerin, etnik kökenlerin iç içe girdiği, et tırnak olduğu Hatay’da bu sağlanabiliyorsa, 77 milyon vatandaşı güven ve gurur duyar hale getirebiliriz. Birlikte başaracağız. Biz kimiz? Biz milletiz. Çıkış yolu büyük bizi yakalamaktır” şeklinde konuştu.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)’nun birbirinden ayrılması ile ilgili görüşlerini de belirten TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, bunu olumlu karşıladıklarını belirtti. Bu kurullara birer temsilci göndermek istediklerini de ifade eden Feyzioğlu, avukatın olduğu yerde sorgulamanın olacağını vurguladı. Feyzioğlu, geçtiğimiz günlerde adliyede yaşanan savcı cinayetini de planlanmış bir terörist eylem olarak yorumladı. Feyzioğlu; “Türkiye’de Ortadoğu’dan habersiz kuş uçmazken burnumuzun dibine girmiş teröristlerden mi haberdar olamadık. Bir kişi canlı bomba şüphesiyle tutuklanmış vaktiyle listelerde yer alıyor ve daha sonra tahliye edilmiş. Polis bunun izini nasıl kaybetti diye sorgulardık. Bu istihbarat zaafını çok ciddi sorgulardık. Adliyelerde başsavcı ve başsavcı vekili dışındaki hassas görevdeki savcıların yakın korumaları niye çekildi diye sorgulardık.

feyzioğlu-igc3

Sorgulanacak bin tane şey var. Sahte avukat kimliği turnikeyi çevirmez. Sahte avukat kimliğiyle içeriye girmeye çalışan teröristler yaklaştığında özel güvenlik turnikeden geçemeyeceğini bildiği bu şahısların rahatlıkla geçsin diye niçin emniyet şeridini çekti ve buyurun buradan geçin dedi. Biz bunları sorgulardık. Halende sorguluyoruz. Olayda avukatlar ile ilgili bir konu yok. Olayda tamamen A’dan Z’ye planlanmış bir terörist eylem ve bu terörist eylemi de bir takım provokatif amaçlı kullanmak isteyen acımasız bir siyaset var. İnsanların, savcıların, hukukçuların, vatandaşların kanı üzerinden siyaset yapmak kimseye hayır getirmez küçültür. Türkiye bunu hak etmiyor” dedi.

Ülkede herkesin adalet istediğini kaydeden Feyzioğlu; “77 milyonu ortak paydada buluşturacak olan adalettir. Herkes adalet istiyor. Suni bir takım söylemleri bir tarafa bırakırsak Türkiye’nin önünün açık, parlak olduğuna inanıyorum” dedi.

Vatandaşların sıcak ilgi gösterdiği Feyzioğlu, cemiyetten İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına kadar kortej eşliğinde yürüdü. Feyzioğlu yol boyunca İskenderunluların sevgi seli ile karşılaştı, kendisi de bu sevgiye tebessümle ve el sallayarak karşılık verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here