CHP İlçe Başkanı Uyar, Kadınlar Gününü Kutladı

0
75

kadınlar günü1Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Dünya Emekçi Kadınlar Gününün, ilk kez 1800’lü yıllarda bir tekstil fabrikasında daha iyi çalışma koşulları için greve giden kadın işçilerin, fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında fabrika önüne kurulan barikatlardan kaçamayarak 129 kadın işçinin ölmesi ile gündeme geldiğini hatırlatan Uyar, kadın emekçilerin bu direnişinin, aynı zamanda sömürüye, baskıya, zulme, haksızlığa, eşitsizliğe bir başkaldırı olduğunu vurguladı.

Kadınların toplumsal yaşamın onurlu bireyleri olarak hayatın her alanında kendilerini göstermelerinin günümüzde yaşanılan olumsuzlukları hızla sileceğini savunan Uyar; “Töre cinayetlerinin, şiddetin ve çocuk gelinlerin olmadığı mutlu bir Türkiye hepimizin arzusudur. Atatürk’ün liderliğinde, toplumsal hayatta yer bulan ve siyasi haklarını birçok Avrupa ülkesinden önce alan kadınlarımızın ekonomik özgürlüğü de Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında sağlanacaktır. Çağdaş, demokratik ve laik bir Türk toplumunu hedefleyen Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kadınların her alanda eşit olarak mücadele etmesinin önü açılacak, sizlerle birlikte tek yumruk olup hak ettiği çağdaş yaşam standartlarına kavuşturacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here