Ergin: “İskenderun’u Yaşanabilir Kent Haline Dönüştüreceğiz”

0
101

sadullah ergin20Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, İskenderun İlçesi’nde sürdürdüğü seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Seçmenlerle her mekânda buluşma imkanı bulan Ergin, İskenderun İlçesi’nin kıskanılan ilçe statüsüne geçirmek üzere plan ve projelerinin hazır olduğunu ifade ederek; “İskenderun yaşanabilir kent haline dönüştüreceğiz” dedi.

İlk olarak Davut Şirketler Grubunun konuğu olan Ergin, sırası ile Abdullah İnan, Edip Metal, Öztrans, Yazıcılar, Ekinciler, Şampiyon Filtre, Bamaks Ambalaj, Befasa, Tebo, Atlas Enerji, Assan Panel ve Akçelik Firma sahipleri ve çalışanlarını ziyaret ettikten sonra Sakarya Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

İskenderun İlçesi’nin artık Ak Partili bir belediye başkanı tarafından yönetilmesi gerektiğini belirten Ergin; “İskenderun ilçesinin denizi var. Deniz bugüne kadar kenarında çay kahve içip olta ile balık tutmak amaçlı kullanılıyordu. Biz 30 Mart tarihinde İskenderunlulardan yetki alırsak, İskenderun denizini çok amaçlı kullanarak İskenderun ekonomisine büyük katkı sağlayacağız. İskenderun ilçesine yapılacak Kurvaziyer limanı ile 3-4 bin kişilik gemiler, bir günlük veya iki günlük konaklama imkânı bulacak. Bu gemilerin yolcuları, İskenderun İlçesi’nde yapacakları alış veriş ile esnafa büyük katkı sunmuş olacaktır” dedi.

sadullah ergin21

İskenderun’a Ayrı Bir Değer Katacağız

Bu arada İskenderun’da tersane yapılacağını ifade eden Ergin; “Gemilerin bakım ve onarımlarının yapılacağını ve söküm işlerinin gerçekleştirileceği tersane yapılarak denizcilik sektöründe büyük ilerlemeler kaydedeceğiz. Bu projeyi İskenderun Deniz ve Ticaret Odası ile beraber yürüteceğiz. Tersane sayesinde gemi sökümü yapıldıktan sonra elde edilen hurdalar haddehanelerde işlenecek. Bu da haddehaneler için ayrı bir gelir kapısı olacak” diye konuştu.

İskenderun’da yayla turizmine ağırlık vereceklerini de ifade eden Ergin; “Ormanlarımız atıl durumda bulunuyor. Bu yerlerin değerlendirilmesi, yapılacak olan seyir terasları, teleferik ve yamaç paraşütü ile İskenderun’a ayrı bir değer katacağız. İskenderun Ormanlarını yaşanabilir bölge haline getireceğiz” dedi.

Ekonomimizi Güçlendireceğiz

Organize Sanayi Bölgesinde işyeri sahipleri ve çalışanlarla önce öğle yemeği yiyen ve sonrasında sohbet etme imkanı bulan Ergin, bu hizmetlerin yapılması için öncelikli olarak İskenderun halkının destek vermesi gerektiğini ifade etti. Ergin; “İskenderun halkı Ak Parti’ye destek verirse bu büyük projeler hizmet olarak bu topraklara dönecektir. Bu projelerin hayata geçmesinde Ankara’daki merkezi hükümetinde desteğini alarak mevcut projelerin kısa zaman zarfında tamamlanmasını sağlayacağız. Hedefimiz, İskenderun ve Hatay halkının refah içinde yaşamlarını sürdürmeleridir. Hatay’ın var olan potansiyelini harekete geçirmek sureti ile ekonomimizi güçlendirmektir. Hatay böylelikle ilk beş vilayet arasında yer alacaktır” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here