İskenderun Belediyesi 1 Nolu Taziye Kabul Evi Açıldı

0
141

taziye evi1İskenderun Belediyesi’nce Sakarya Mahallesi’nde yapılan 1 Nolu Taziye Kabul Evi, düzenlenen törenle açıldı. İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, açılış törenine katılan konukları tek tek selamladı. İskenderun Belediyesi 1 Nolu Taziye Kabul Evi, İskenderun Müftü Vekili Mehmet Altunal’ın okuduğu duanın ardından açıldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek; “İskenderun coğrafyasıyla, insanıyla en güzel şeylere layıktır. Biz de belediye olarak bu güzelliklere layık olmaya çalışıyoruz. Bugün Taziye Kabul Evi hizmete girmesi noktasında bir aradayız. Eskiden taziyeler evlerde kabul edilirdi. Teknoloji bu kadar gelişmemişti, çekirdek aileler bu kadar artmamıştı. Fakat şimdi taziyeleri evlerde kabul etmek pek mümkün olmuyor.

taziye evi2

Gelişime ayak uydurarak, taziye çadırı kurulması başlamıştı. Çadır kurulurken yollar trafiğe kapanıyor, kışın vatandaş çadırda üşüyor, yazın terliyor dolayısıyla rahatsız bir ortam oluşuyordu. Her şeyde dönüşüme ayak uydurduğumuz gibi burada da taziye kabul evi yapmaya karar verdik. Üç-dört mahalleye hitap edebilecek şekilde taziye evi yapmak kaydıyla ilkini bugün halkın hizmetine sunuyoruz.

10-15 gün sonra Yunus Emre Mahallesi’ndeki 2 Nolu Taziye Kabul Evi de bitiyor. Kısmet olur devam edersek, her üç-dört mahallenin ortasında olmak üzere taziye evleri yapılacak. Bir buçuk-iki yıl içinde diğer taziye kabul evleri de hayata girmiş olacak.

taziye evi3

Kültürümüzde hayatta olmayan insana saygısı olmayanın, dirisine de saygısı olmaz. Bu düşünceyle mezarlıklarımızı düzenledik. Mezarlıklarımız daha düzgün hale geldi. Taziye evleri de bu şekilde hayata geçirdiğimizde yaşamayan insanımıza gerekli saygıyı göstermiş olacağız” dedi.

İskenderun Belediyesi 1 Nolu Taziye Kabul Evi, Sakarya Mahallesi Şehit Ali Ermercan Caddesi No:107 ( İskenderun Belediyesi Sakarya Kapalı Spor Salonu civarı) adresinde açıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here