Erdoğan; “Her Fırsatta Milletime Gidiyorum”

0
75

erdoğan iskenderun1Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskenderun’da Halka Hitap Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün özel uçak ‘CBK’ ile Hatay’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Hatay Havalimanı’nda Vali Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay milletvekilleri Sadullah Ergin, Adem Yeşildağ, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, Hatay İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit ve diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan da Hatay’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan helikopter ile İskenderun’a gelerek, Atatürk Anıt Alanı’nda halkla buluştu.

erdoğan9

Anıt Alnında toplanan binlerce kişiye hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet partilerine yüklenerek; “Eski Türkiye’yi geri getirmek için ittifak kurdular. Kim derdi ki MHP ile HDP aynı siyasette buluşacak. Kim derdi ki Kandil ile Pensilvanya aynı çizgide buluşacak. Bakıyoruz ki hiçbir parti olması gereken yerde durmuyor, savrulmuşlar. Hepsi bir yere doğru gidiyor. Fakat millet olduğu yerde duruyor. Milli iradeyi savuramıyorlar, milli irade pazar günü de zaten o bulunduğu yerden kararını verecek. Bu ittifakta her şey var sadece millet yok, dışarıdan da takviye alıyorlar. Baksalardı, 12 yıldır bu milletin vesayete nasıl ders verdiklerini görürlerdi” şeklinde konuştu.

erdoğan7

Batı Demokraside İkiyüzlüdür

Belçika’da bir Türk Milletvekilinin partisinden ihraç edilmesine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Bu Batı hep özgürlük, demokrasi der. Belçika’da Mahinur Özdemir diye bir kızımız var, milletvekili. Mahinur Özdemir kızımıza sözde Ermeni soykırımıyla ilgili partisinin kararına uymadı diye partiden ihraç ettiler. Kaldı ki Belçika devletinin böyle bir kararı da yok, sadece partinin var. Hani siz özgürlüklerden yanaydınız? Milletin seçtiği milletvekiline nasıl olurda böyle bir şeyi dayatabilirsiniz? İşte Batı bu! Batı demokraside ikiyüzlüdür” dedi.

miting alanı (5)

Makamların gelip geçici olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “40 yıllık siyasi hayatım boyunca hep birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur, hizmet dedim. Hep milletimle birlikte oldum. Bu makamlar gelip geçicidir, Cumhurbaşkanı olsan ne yazar, sonunda gideceğin yer belli: toprak. Oradan geldik oraya gideceğiz. Seni seviyor görünenlerin hepsi çekip gidecek. Menderes’in idam kararını verenleri kimse biliyor mu ama Menderes’i kimse unutmuyor. Mesele bu. Biz bu millete efendi olmaya gelmedik, hizmetkâr olmaya geldik” diye konuştu.

Davet edildiği toplantılara, programı el verdiği ölçüde katılmaya gayret ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Biliyorsunuz bunu bile hazmedemediler, o malum terör örgütünün arkasında olduğu yapı ne diyor, ‘her çağrıldığı yere gidiyor.’ Elbette gideceğim, ben milletimin içinden geldim, her fırsatta milletime gidiyorum, milletime. Siz dağa gidiyorsunuz, ben milletime gidiyorum. Onlar talimatı Kandil’den alıyor, ben ise talimatı milletimden alıyorum. Farkımız bu” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here