Başkan Savaş KRT Hatay FM’de Rahmi Vardı’nın Sorularını Yanıtladı

0
82

lütfü savaş28“Halkımız, Somut ve Uygulanabilir Politikalar Üreten CHP’ye Şans Vermek İstiyor”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, KRT Hatay FM’den Hatay genlinde dinlenebilen ve www.hatayvatan.com üzerinden de Türkiye geneline web TV yayınını yapılan Rahmi Vardı ile Gündem Özel Programı’na katıldı. Sunucu Vardı’nın, gündeme dair sorduğu soruları cevaplayan ve merak edilen konuları açıklığa kavuşturan Başkan Savaş, Hatay gündemini meşgul eden tüm konularda açıklamalar yaparak kamuoyuna ışık tuttu.

Başkan Savaş, geçtiğimiz süreçte, kamuoyunu en çok meşgul eden su fiyatları konusunda yaptığı açıklamalar ile konuya somut veriler ve belgeli kanıtlarla son noktayı koydu. Su fiyatları konusunda hemşerilerinin aldatılmaya çalışıldığını vurgulayan Savaş; “Bizler Hatay’ın gerçeklerinden yola çıkarak ve hemşerilerimize ekonomik anlamda minimum yük olacak şekilde su fiyatlarını asgari düzeyde tutma taraftarıyız. Bütçe Komisyonu’nda 4 AKP’li arkadaşımızın da onay verdiği mevcut su fiyatlarını meclise taşıdık. Meclis aritmetiğimizi de belirtecek olursak, 87 Meclis üyesi 50 Ak Parti’li, 25 CHP’li, 11 MHP’li ve 1 SP’li olarak şekilleniyor. Su fiyatlarına son merhalede karar verilmesinde meclis üyelerinin tamamı fiyatlarda mutabık kalarak oy birliği ile kabul oyu vermiştir. Bugün Ak Parti Grubu kendi kabul ettiği su fiyatlarının pahalı olduğunu iddia ederek bir anlamda kendini karalamaktadır” ifadelerini kullandı.

Su fiyatları konusunda ortalığı bulandıranları samimiyetsiz gördüğünü de kaydeden Savaş; “AKP Grubu eğer halkın cebini düşünseydi ve su fiyatları konusunda gerçekten samimi olsaydı, manipülasyon yapmak yerine HATSU’ya eski belde belediyeleri ve mevcut ilçelerden kalan yüz milyonlarca TL borcun silinmesi için Ankara’ya baskı yapardı” dedi.

Bizim Hizmetlerimize Engel Olmak İstiyorlar…

Gittikleri toplantılarda kendisine hizmet üzerinden yüklenmeye çalışan AKP’li milletvekili adayları ile ilgili olarak da konuşan Başkan Savaş, 13 yıldır halka hizmet etmeyi akıl edemeyenlerin ne hikmetse seçim öncesi hizmet propagandası yapmaya başladığına dikkat çekti. Savaş, kendisine hizmet konusunda yüklenenlerin halka hizmet etmek bir yana dursun halka hizmet edilmesini meclisteki çoğunluklarını kullanarak engellemenin derdine düştüklerini de kaydetti.

Başkan Savaş, HBB başkanı olduktan hemen sonra başlattıkları asfaltlama ve yol yapım seferberliği ile Hatay’ın en ücra köylerinin ilk kez sıcak asfalt ve beton asfaltla tanıştığını da belirtti.

Gelinen Vahim Nokta, CHP’nin Yükselişine Zemin Hazırladı

7 Haziran’da yapılacak genel seçimler konusunda sorulan soruları da yanıtlayan Başkan Savaş, il genelinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) genel anlamda büyük bir yönelim olduğunun altını çizdi. Savaş; “Hemşerilerimiz 13 yılda izlenen iç ve dış politikalarla halkı yıpratan ve kendi yorulan iktidarın yerine somut ve uygulanabilir politikalar üreten CHP’ye şans vermek istiyor. Bu anlamda yalnızca Hatay genelinde değil, ülke genelinde CHP’nin ses getirecek bir atak yapacağını söylememiz yanlış olmayacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here