Çalışan Gazetecilerden Sade Kutlama!

0
60

çalışan gazeteciler110 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ kentimizde görev yapan basın mensuplarınca oldukça sakin ve sade bir şekilde kutlandı. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) üyeleri, cemiyet binasında bir araya gelerek, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle basın merkezine gelen konukları ağırladı.

Basın çalışanları üzerinde son yıllarda oluşturulan baskı ve uygulanan sansürler nedeni ile rahat bir çalışma ortamı içerisinde olmayan basın çalışanları, 10 Ocak Basın Çalışanları Günlerini buruk bir şekilde kutladılar. İskenderun Gazeteciler Cemiyetine üye olan basın çalışanları da 10 Ocak’ta cemiyet binasında bir araya gelerek, kendi aralarında sohbet ettiler. İGC üyeleri ayrıca Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamak amacıyla cemiyete gelen konukları da ağırladılar.

çalışan gazeteciler2

Çalışan Gazeteciler Gününü her yıl  olduğu gibi bu yılda buruk kutladıklarına işaret eden İGC Başkanı Şehmus Aslan; “Günümüzde gazetecilerin 212 sayılı yasadan faydalanılan yıpranma hakları da hükümet tarafından kaldırılmıştır. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü  artık üzüntü ve hakları elinden alınmış çalışanlar olarak  buruk şekilde  kutlanmaktadır. Bizler, kentimizde yaşayan insanlara ve milletimize, ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı ile halkın haber alma hakkına katkı sunmaya devam  etmekte kararlıyız. Unutulmasın ki, en demokratik ülkeler, gazetecilerin kendilerini en rahat hissettikleri ülkelerdir” şeklinde konuştu.

Öte yandan kentimizde görev yapan basın çalışanları İskenderun Mardinliler Derneği (Mar-Der)’nin hafta sonu organize ettiği yemekli bir gecede gönüllerince eğlendiler.

çalışan gazeteciler3

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here