Down Sendromu Farkındalık Günü Şarkılarla Kutlandı

0
54

Özel; “Sloganımız; Engelsiz Erişim, Engelsiz Yaşam!”

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla, Engelsiz Atölyede bir etkinlik düzenlendi. Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven’in katıldığı etkinlikte, ‘Down Sendromu Farkındalık Günü’ pastası kesilirken, hep birlikte şarkılar da söylendi.

Engelliyim, Engel Tanımam Derneği Başkanı Kamil Göçmen, dernek üyeleri ve Engelsiz Atölye kursiyerleri, gelen konukları samimi bir şekilde karşıladı.

Atölye kursiyerleriyle tek-tek kucaklaşan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; “Bugün 21 Mart Down Sendromlular Günü. Bunun bir güne bağlı olmasını istemiyoruz. Bu kardeşlerimizle 365 gün burada hep beraberiz. Onların yapabileceği, zaman geçireceği birçok etkinliği hep beraber yapıyoruz, kültür müdürlüğümüzün bünyesinde. Bugüne münhasır, milletvekilimiz ve ilçe başkanımızla buradayız. Onlar artı bir farklı insanlar, artıları var eksikleri yok. Ben de onlarla birlikte olmaktan her zaman çok keyif alıyorum, burada olmaktan çok keyif alıyorum. Bu özel gününüzü kutluyorum, sizlerle beraber olduğumu belirtmek istiyorum, sizleri çok seviyorum” diye konuştu.

Aranızda Olduğum İçin Çok Mutluyum

‘Engelsiz’ kardeşlerinin, samimi karşılamaları, yüksek enerjileri sayesinde haftaya enerji depolayarak başladığını kaydeden Milletvekili Abdülkadir Özel de; “Kıymetli kardeşlerim, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Sadece bir gün değil 365 gün birlikte, engelsiz bir hayatı beraber paylaşacağımız, herkesin bir diğerinin olduğu kadar hakkı olduğuna inandığımız bir ülkeyi hep beraber el birliği ile inşa etmek zorundayız.

Ülkemizde her geçen gün bu duyarlılık, bilinç düzeyi, farkındalık artıyor. Bunu daha da büyüterek sürdürmek lazım! Aranızda olduğum için çok mutluyum, çok keyifliyim. Burada enerji depolayarak Ankara’ya döneceğim, bu etkinliğe davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Kardeşlerimizin gönlü, gözü bize emanet! Aileleri kadar bütün toplumun bize emaneti…

Bizler bu kardeşlerimizle daha güzel etkinliklerde ve daha büyük mekanlarda inşallah bir araya gelmek istiyoruz. Fatih başkanımız güzel müjdeler veriyor. Güzel rekreasyon alanlarına kavuşacak şehrimiz. Bu rekreasyon alanlarında sloganımız ‘engelsiz erişim, engelsiz yaşam!’ Bütün kardeşlerimizin rahatlıkla kullanabileceği, bütün mekanların bu kardeşlerimize göre dizayn edilmesi gerektiğine inanan bir iklim yeşeriyor, bir şehircilik anlayışı yeşeriyor. Bunun gelişerek devam etmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen bu özel etkinlikte, bugüne özel olarak hazırlanan pasta kesilirken, hep birlikte şarkılar da söylendi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here