Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İlimize Geldi

0
102

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘İl Buluşmaları’ kapsamında gerçekleştireceği bir dizi program için Hatay’a gelerek Hatay Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, valilikte yapmış olduğu açıklamada din hizmetlerinin, din eğitiminin daha nitelikli yapılabilmesi için ‘İl Buluşmaları’ yaptıklarını ifade ederek, bu kapsamda yapılan Hatay programına valilik ziyareti ile başladıklarını söyledi.

Hatay programı hakkından bilgi veren Başkan Erbaş, din görevlileri ve sivil toplum kuruluşları ile de bir araya geleceklerini ifade etti. Başkan Erbaş, Kuran Kurslarını ve camileri ziyaret ederek bölgede görev yapan din görevlileriyle de bir araya geleceklerini belirtti.

Hatay programının ayrı bir öneminin olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş; “Hatay’ı seçmemizdeki amaçlarımızdan birisi de, şu anda sınır ötesinde teröristlerle mücadele eden askerimizin karargâhının burada olmasıdır. Onları da ziyaret ederek dualarımızın ve bütün desteğimizin kendileri için olduğunu ifade edeceğiz” dedi.

Ordumuz Tarih Boyunca Zulmü Kaldırmak İçin Mücadele Etti

Başkan Erbaş Mehmetçiğin en kısa zamanda bölgeyi terör unsurlarından temizlemesini temenni ederek, zulme uğrayanları kurtarmak için yola çıkan ordumuzun tarih boyunca zulmü ortadan kaldırmak için mücadele ettiğini, bugün de öyle olduğunu kaydetti.

Hatay Valisi Erdal Ata ise Başkan Erbaş’a ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek teşekkür etti. Vali Ata, Türkiye’nin dört bir tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürütmüş olduğu Zeytin Dalı Harekâtından dolayı destek telefonları, mailleri aldıklarını ifade ederek; “Vatandaşlarımız, sürekli yardımcı olmak istiyorlar. Bir şeyler göndermek istiyorlar. Karınca kararınca ‘bizimde bir katkımız olsun’ arzusundalar. Bu da gösteriyor ki biz 81 milyon bir bütün olduğumuz müddetçe Bizi asla kimse bölemez ve yıkamaz. Gösterdikleri ilgiden dolayı milletime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın valilik ziyaretinde, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da hazır bulundu.

Harekât Merkezine Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş beraberindeki heyetle birlikte, Zeytin Dalı Harekâtının sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu Komutanlığının ilimizdeki Harekât Merkezini de ziyaret etti. Erbaş ve beraberindeki heyet, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile bir süre görüştükten sonra harekât merkezinden ayrıldı. Başkan Erbaş’a Harekât Merkezi ziyareti esnasında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı ve Diyanet’in üst düzey yöneticileri eşlik etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here