Denetim Kesinlikle Şart!

0
150

belediye meclisi (29)Belediye Meclisi Toplandı. Mecliste Yine Gündem Dışı Konuşmalar Etkili Oldu… Konuşmacıların Ortak Görüşü ise Aynıydı!

İskenderun Belediye Meclisi gündemindeki maddeleri görüşmek üzere dün meclis toplantı salonunda Belediye Başkan Vekili Mustafa Alper Menteşoğlu başkanlığında toplandı.

Gündem dışı konuşmalarla başlayan meclis toplantısında ilk olarak Meclis Üyesi Ercüment Kimyon söz aldı. Gündem dışı konuşan Kimyon; “Yapılan içme suyu şebekesi, doğalgaz ve TEDAŞ çalışmaları ve bunların üzerine de yağan yağmur ile her taraf çamur içerisindedir. İdare bu konuda çözüm noktasında bir şeyler yapmamaktadır. Seçim bildirgenizde kaliteli hizmet sözü verdiniz ama asfalt 2-3 santim kalınlığında! Bu tutmaz. Yeni yapılmış olmasına karşın asfalt su bağlantı noktalarında çökmüş durumda ve maalesef bu konuda denetim yok. Vatandaş sizden geri dönmeyecek şekilde bu çalışmaların yapılmasını istiyor” dedi.

Kontrol Sıfır!

Bu meclis döneminde başlatılan içme suyu, drenaj kanalları, iskele projesi, sahil peyzaj çalışmalarının çok güzel çalışmalar olduğunu söyleyen Belediye Meclis Üyesi Ahmet Dönmez ise; “Yapılan bu işler tam bir plan ve programsızlık eseri olup, vatandaşın tepkisine neden olmuştur. Vatandaş kazılmış yollardan dolayı nereden gireceğini nereden çıkacağını bilememektedir. Bu çalışmalarda da kontrol sıfır!

Savaş Mahallesinde Barlar Sokağı olarak bilinen yerde vatandaşın geçeceği yollar masa ve sandalye ile doldurulmakta, geceleri de canlı müzik yapılmaktadır. Burada oturan vatandaşlar gürültüden rahatsız olmaktadır. Belediye idaresine soruyorum; asfalt şartnamesinde ana yollar kazınıp asfalt dökülüyor mu? Asfaltın kalitesi analiz ediliyor mu? Eğimlere dikkat ediliyor mu? Barlar sokağı gece gündüz denetleniyor mu? Barlar sokağında ses desibel kontrolü yapılıyor mu?” şeklinde konuştu.

Yapılan uyarı ve eleştirilere cevap Belediye Fen İşleri Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu da asfalt kalınlığının standartlar ölçüsünde olduğunu, eski asfaltın kazınarak yapılacak çalışmanın maliyetli ve uzun zaman alacağı gibi, kazılmadan yapılmasının daha sağlıklı olacağını belirtti.

belediye meclisi (30)

Doğalgaz ve Elektrik Şebekesi Çalışmalarının Kontrolü Bizde Değil

Daha sonra söz alan Kamil Turan da yapılan eleştirilere cevap verdi. Turan; “Yapılan bu çalışmalara plan programsız işler deniyor. Su şebeke çalışması bizim kontrolümüzde planlı bir şekilde ilerliyor. Ama asıl sıkıntı nasıl başladığını bilmediğimiz doğalgaz ve elektrik şebekesinin yeraltına alınmasında yaşanıyor. İki çalışmanın da kontrolü bizde değildir. Aslında şuanda bizlerin içme suyu arıtma tesisinin neden hâlâ bitmediğini konuşmamız gerekir, bunu sorgulanması gerekir. Barlar sokağı ile insanların sosyal hayatı oldu. Nefes alır hale geldi. Sosyal hayatı kısıtlayacak değil, geliştirecek işlere bakalım” diye konuştu.

Meclis Üyesi Mustafa Özen de, yaptığı kısa konuşmasında içme suyu artıma tesisin halen bitirilmemesine vurgu yaptı. Belediye Meclis Toplantısının Ekim ayı il oturumunda gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddeleri de görüşüldü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here