Çöloğlu’ndan, Kaçak Sarma Tütün Tepkisi!

0
68

Oda Başkanı Çöloğlu, Kaçak Sarma Tütün Satışının Artmasının Esnafı Daha da Zor Duruma Düşürdüğünü Söyledi

“Yasal Olmayan Hiç Bir Şeyi Tercih Etmemeli ve Yapanlara da Engel Olmalıyız”

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, kaçak sarma tütünlerin satışının artmasının, zaten zor durumda olan küçük esnafı daha da zor duruma düşürdüğünü söyledi.

Kaçak sarma tütün satanlara, yakalanmaları halinde ciddi cezai müeyyideleri uygulanacağını da hatırlatan Çöloğlu; “İçinde bulunduğumuz Ekonomik kriz, piyasalardaki belirsizlik ve zincir marketlerin mahalle aralarına kadar girmeleri ile birlikte rekabet gücü kalmayan esnaflarımızı bir de son dönemde artışa geçen kaçak sarma tütün ticareti ile iyice zor duruma düşürmüştür.

Aslında Esnaf’ımız sigaradan çok az kar ediyor ama bulundurmadan da olmuyor çünkü sigarayla birlikte belki başka ürünlerde satarız diye kendine göre ciddi bir bütçe ayırarak bulundurmaya çalışıyor. Vergisini ödüyor ayrıca her yıl harcını yatırıyoruz.

Vatandaşlarımız, sigara fiyatlarının artmasından dolayı sarma tütünü tercih etmek zorunda kalıyorlar ama yine de yasal olmayan ve normal sigaradan çok daha fazla zararlı olan bu sarma sigaraları almamaları gerekir. Satanlarda bilmelidirler ki yakalandıkları taktirde çok ciddi cezai müeyyideleri uygulanacaktır. Tabi bu durumda sadece esnafımız değil bunun yanında Devletimizde kaçak sigaradan ve sarma tütünden dolayı çok ciddi anlamda vergi kaybına neden olmaktadır.

Vatandaşımızın, Esnafımızın ve Devletimizin zarar görmemesi için yasal olmayan hiç bir şeyi tercih etmemeli ve bunu yapanlara da engel olmalıyız” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here