Civelek; “Boynumda Kul Hakkı Yok”

0
125

yusuf civelek10İskenderun Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Civelek, Karayılan beldesindeki mitingde halka seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Karayılan’ın eski Belediye Başkanı merhum Erdal Kayış’ın oğlu, CHP İskenderun İlçe Yönetim kurulu üyesi Murat Kayış, CHP belde teşkilat Başkanları ve partililerin de katıldığı mitingde, halk Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i davul ve zurnayla, alkışlarla karşıladı.

Eşi Dr. Ümran Civelek’in de katıldığı mitingde, halkı selamlayan Belediye Başkanı Civelek; “Kültürümüzde de, dünyada da en büyük suç kul hakkı yemektir. Allah nasıl gelirsen gel kul hakkıyla gelme, ben de affedemem, diyor. Kul hakkı yok boynumda” dedi.

Karayılan’ın da arasında olduğu beş beldenin Büyükşehir yasasıyla İskenderun’un mahallesi olduğunu anımsatan Başkan Civelek; “Beldelerimizi geziyoruz, sorunlarını dinliyoruz. Görevde olan Belediye Başkanları ellerinden geleni yapmışlardır. Kim halk için elinden geleni yapmışsa Allah ondan bin kere razı olsun. Enkaz edebiyatı yapılmaması lazım. Önemli olan bayrak yarışıdır. İskenderun’a ne yapıldıysa buralara da, bu güzel coğrafyayı bozmadan, kültürüne, amacına uygun, halkın yaşamını kolaylaştıran çalışmalar yapılması gerekir. Halkımız teveccüh gösterir, devam edersek bu düşünceyle beldelerimize hizmet vereceğiz” şeklinde konuştu.

Seçilen Belediye Başkanının halkın arasında yalnız dolaşmasının halka olan güveninin ve verilemeyecek hesabı olmadığının göstergesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Civelek, seçilecek kişinin geçmişine, insaniyete yaptığı hizmetlere, üzerinde kul hakkı olup olmadığına bakılmasını istedi.

yusuf civelek11

Halkçı Belediyecilik Anlayışıyla Hizmet Verdik’

Belediye Başkanı Yusuf Civelek, daha sonra Pınarbaşı mahallesinde de halka seslendi. Halkın tezahüratları ve sevgi gösterisiyle karşılanan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, çocukların sevgisine, sevgiyle karşılık verdi.

2009 Mart ayında borçlu belediye devralınmış olmasına rağmen, su bedelinin yarıya düşürüldüğünü, geçmiş dönemde uygulanan ve halkın istemediği yaklaşık 400 lira olan akıllı su sayaçlarının söküldüğünü, binlerce vatandaşın parasının iade edildiğini anımsatan Belediye Başkanı Civelek; “Bize 2009’da seçim çalışmalarımızda, halkımız o akıllı denilen, akılsız sayaçları istemediğini söylüyordu. O sayaçlar ihtiyaç olmayan bir işti. Yeni su sayaçları 35 lira. Beş yıl suya zam yapmadık” dedi.

Su bağlantı bedelinin 24 taksite bölündüğünü, ayda 20 liraya denk geldiğini anımsatan Belediye Başkanı Civelek; “Bunu eklediğiniz halde 2008 yılındaki sağlıksız, çamurlu akan suya ödenen paranın gene altında para ödüyor vatandaşımız. Keşke su sorununu çözselerdi. Bu suyun gelişi 15 yıl önce olmalıydı, bu durumlara gelmeden yapılmalıydı. Allah’a çok şükür bizim döneme nasip oldu. İskenderun’da su sorunu bitti. Sağlıklı bir kent oldu İskenderun. Altyapı bitti, sıra geldi üst yapıya. Altyapı sıkıntısına katlanan İskenderunlu hemşerilerimden Allah bin defa razı olsun” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here