“Ciddi Temayül Yoklaması Yapılmalıdır!”

1
178

izzet seküçoğlu açıklama3Seküçoğlu, CHP’nin Yerel Seçimlerde Başarıyı Yakalayabilmesi İçin Önerilerde Bulundu…

CHP’ye gönül veren İskenderun’un tanınmış Diş Hekimlerinden İzzet Seküçoğlu, yaklaşan mahalli idareler seçimleri ile ilgili CHP’nin izlemesi gereken tutum ve politikalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Seküçoğlu, CHP genel merkezinin, tabanın sesini duyup, ciddi temayül yoklaması yapması gerektiğini de belirtti.

“Adayları Ön Seçimlerle Belirleyin”

CHP’nin izleyeceği tutum ve politikaların her zamanki gibi bu yerel seçimlerde de çok önem kazandığını söyleyen Seküçoğlu; “CHP, seçimde hüsrana uğrarsa artık suçlayacağı merci ve kurum kalmadı. Ben CHP’nin genel merkezindeki seçim stratejilerini çizen ve denetleyenlere sesleniyorum; lütfen şahsi çıkar ve menfaatleri bırakın artık! Zira bu güne kadar gösterilen adaylardan şahsi menfaat ve çıkar beklemişlerdir. Bu çıkarları bir tarafa itin. CHP’ye gönül vermiş tabanın sesini duyun ve adayları ön seçimlerle belirleyin. Halkın arz ve temennisi budur. Bu uygulamanın CHP’yi şaha kaldıracağına ve eski CHP ruhunu canlandıracağına inanıyorum” dedi.

“Kesinlikle Tabana İnilmeli…”

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünü hatırlatan Seküçoğlu, artık genel başkan ve yardımcıların değil, partiye gönül vermiş, tabandan gelen halkın çoğunluğunun temenni ve arzusunun geçerli olacağını ifade ederek; “CHP’ye yakışan da budur. Demokrasi ve özgürlüğü önce kendi partin içinde tatbik edeceksin ki, halk size inansın ve güvenerek oyunu versin. Artık CHP tabana tam anlamıyla inmeli. CHP’de en büyük sıkıntı denetleme mekanizmasının iyi çalışmamasıdır. Denetleyen de Allah’tan korkmalı, vicdan sahibi olmalı. Haksız yerde kolladığı kişinin bir gün kendi kurumuna da zarar verebileceğini unutmamalıdır” şeklinde konuştu.

“Koordinasyon İçinde Mücadele Edelim”

Küskün tabanın toparlanması ve parti içi barışın sağlanması gerektiğine vurgu yapan Seküçoğlu; “Yaklaşan yerel seçimlerde lütfen ciddi bir temayül yoklaması yapılsın! Aday adaylarından genel merkezde adamı olanı ön sıraya çıkarmasın. Zira bu tavır ve kararlardan dolayıdır ki, CHP’ye gönül veren halk küsüyor. Partinin bu kararlarından nefret ediyor. CHP küskün tabanı toparlamalı ve parti içinde barışı sağlamalıdır. Bütün kurumlar için söylüyorum. Lütfen şahsi çıkar ve menfaatlerinizi unutup ülkenin huzur ve menfaatleri için mücadele edin. Unutmayalım ki, güçlü hükümet kadar güçlü muhalefete de gerek vardır. Özgürlükler kolay kolay kazanılmaz. Asırlardır kardeşçe yaşadığımız bu topraklarda birileri bizi birbirimize düşürmek isteyebilir. Lütfen biz bu oyunlara gelmeyelim. Birlik ve beraberlik içinde, koordinasyon içinde mücadele edelim.

CHP, özgürlük kavramını ve bedelini unutmasın. Özgürlükler her zaman dikta yönetimine karşı mücadele etmiştir. Askeri darbelere göğsünü siper etmiş, hak ve hukuku aramışlardır. Bunun için nice gençlerimiz canlarını vermişlerdir. Darbeleri hiçbir siyasi kuruluşun tasvip etmeyeceği gibi kaldı ki sosyal demokrat düşünen bir toplum bu darbelerin asla yanında olamaz. Demokrasi halkın özgürlüğüdür. Bu özgürlüğe darbe vurmak diktatörlüğün temelini atmak demektir” diye konuştu.

1 YORUM

  1. Ülkemizde özlediğimiz demokrasi ve sosyal adaletin gerçekleşmesi için, Cumhuriyetimizin bu partisine gönül verenler için önemli bir öneridir. Göz ardı edilmemelidir. Züher KI$

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here