Mısır’da Mahsur Kalan Tırlar TBMM’de!

0
50

mevlüt dudu açıklama (20)CHP Milletvekili Dudu, Hükümetin Yanlışlarının Cezasını, Hep Hatay’ın Ödediğini Söyledi…

Mısır’da oluşan kaos ortamında mahsur kalan Tırlar ile ilgili olarak TBMM’ye yazılı bir önerge veren CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Hükümet’in yanlışlarının bedelini hep Hatay ödüyor. Bu durum kader değil, AKP Hükümeti’nin yanlış dış politikalarının sonucudur” dedi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Dudu, Hataylı nakliyecilerin verdiği bilgilere göre, 8 Temmuz 2013 günü itibariyle Mısır’da 432’si dolu, toplam 887 Tır kamyonunun Mısır sınırları içerisinde mahsur bulunduğunu belirtti. Açıklamasında nakliye firması sahiplerinin bireysel olarak Mısır’a gidip çözüm aradıklarını da belirten Dudu; “Hükümet yanlış yapıyor, bedelini Hataylılar ödüyor. Bu durum kader değil, AKP’nin hayalci politikalarının bir sonucudur. Özellikle yaş sebze, meyve yüklü kamyonların yüklerini korumak için, durdukları yerde her gün 70-80 litre mazot yakmaları, yüklerini götüremedikleri her an maliyetin de katlanması anlamına gelmektedir. Ro-Ro taşımacılığından dolayı maliyetleri 3 katına çıkan nakliyecilerimizin, bu durumda tamamen iflasın eşiğine geldiği de aşikârdır.

Yanlış dış politikaların sıkıntıları omuzlarına binen bu insanlarımızın mağduriyetleri ile ilgili, bugüne kadar hiçbir çözüm üretilmemiştir. Suriye ile başlayan yanlışlar dolu dış politika, bu gün AKP Hükümetini tüm dünyada tecrit durumuna düşürmüştür. Kendi vizyonu olmayan, başka ülkelerin iç işleri üzerinden hayalci politikalar üreten bir Hükümetin ve Dışişleri Bakanı’nın varacağı nokta budur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here