CHP’nin Başkan Adayı Şahutoğlu!

0
242

Haftalardır açıklanması beklenen isim sonunda açıklandı. İskenderunluların ve tabanın sesine kulak veren CHP Genel Merkezi, İskenderun Belediye Başkanlığına Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nu aday olarak gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdikleri toplantıda İskenderun Belediye Başkan Adayı olarak üç yıldır yılmadan büyük mücadeleler veren Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nun ismini açıkladı.

CHP’nin yerel seçimlerde aday göstereceği belediye başkan adaylarını belirleyeceği Parti Meclisi toplantısı bir saat gecikmeyle başladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sabah kurmaylarıyla Merkez Yönetim Kurulu toplantısına sunulacak listeler üzerinde çalışma yaptı. MYK, İskenderun’da Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Arsuz’da Dr. Asaf Güven, Samandağ’da Refik Eryılmaz, Defne’de de İbrahim Güzel’i aday gösterdi. Türkiye genelinden 100’e yakın belediye başkan adayının belirlendiği MYK’nın ardından belirlenen aday listesinde yer alan Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nun İskenderun, Av. Eryılmaz’ın da Samandağ’dan adaylığı kesinleşti. Dr. Asaf Güven ile İbrahim Güzel’in isminin ise Parti Meclisine takıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde üç yıldır Belediye Başkan adaylık çalışmaları yapan, toplumun her kesimine ulaşıp, dokunan Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nun, verdiği mücadele ve zorlu aday adaylığı sürecinin ardından İskenderun Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi partililer arasında sevinçle karşılandı.

ŞAHUTOĞLU KİMDİR?

25.11.1971 Hatay Samandağ doğumlu Yılmaz Şahutoğlu, İlk, orta ve lise eğitimini Hatay’da tamamladı. 1989 – 1995 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini tamamlayarak Tıp Doktoru olarak mezun oldu. 1996 – 2001 yılları arasında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanlığı alanında eğitimini tamamladı. Bir süre İstanbul’da görev yaptıktan sonra 2001 yılında İskenderun SSK Hastanesi’nde göreve başladı, 10 yıl kamuda hizmet verdi. Bu süreçte 10 binlerce hastaya şifa dağıttı. 2011 Haziran Seçimlerinde CHP’den Milletvekili adayı oldu. O tarihten itibaren CHP’nin bütün çalışmalarında aktif roller üstlendi. 2 kez Kurultay Delegesi seçildi ve halen bu görevi devam ettiriyor. Evli ve iki çocuk babası olan Şahutoğlu halen İskenderun’da özel bir hastanede mesul müdür ve başhekim olarak mesleğini icra ediyor. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here