CHP’li Gençler Dilek Fenerlerini Gökyüzüne Bıraktı

0
34

Üs; “Emanetine Son Nefesimize Kadar Sahip Çıkacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Gençlik Kolları, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82. yıldönümünde, 82 dilek fenerini gökyüzüne bıraktı.

10 Kasım akşamı Atatürk Anıt Alanında bir araya gelen CHP’li gençler, dilek fenerlerini yakarak gökyüzüne bıraktı.

“Şekilci Atatürkçüler Değil Gerçek Atatürkçüler Olacağız”

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi, kadın kolları, belediye meclis üyeleri, il yöneticilerinin de katılım gösterdiği etkinlikte konuşan CHP Gençlik Kolları Başkanı Mert Üs; “Ölümünün 82. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Bize her tarafı cennet olan, tabiri caizse taşı toprağı altın olan bu vatanı bırakıp gitse de biliyoruz ki yukarıdan bir yerden bizi izliyor.

Bizler emanetine son nefesimize kadar sahip çıkacağız. Şekilci Atatürkçüler değil gerçek Atatürkçüler olacağız. Onun hayat görüşünü benimsemiş, onun vatan, millet, bağımsızlık kavramlarını özümsemiş ve onun yönetim şeklini kendine ışık edinmiş bir yönetim olacağımıza söz veriyorum.

Mustafa Kemali anlamak her 10 Kasım’da onun hayatını ezbere tekrarlamak değildir. Biz yaptıklarını zaten ezberledik. Bize satır aralarında anlattığı yapmamız gerekenler bizim yolumuz olmalıdır.

Türk gençliği demek onun ilkelerini ezberlemek değil uygulamaktır. Türk gençliğinin yapması gereken onun devrimciliğini ve ileri görüşlülüğünü örnek almaktır.

İçinde bulunduğumuz kötü durumdan bizleri aydınlığa çıkaracak tek yol işte bu yoldur. 1927’de ‘Ey Türk Gençliği’ diyerek bizlere seslendiği metinde bugünü görmüş ve yapmamız gerekeni bize bir-bir anlatmıştır. O gücü nereden bulacağız diye sorun kendinize. Onun da yanıtını vermiştir.

‘Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kan da mevcuttur.’ İşte bu yüzden eşsizdir ve ölümsüzdür” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından CHP’li gençler dilek fenerlerini yakarak bir-bir gökyüzüne bıraktılar. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here