CHP’li Aday Adaylarından ÇYDD’ye Ziyaret

0
120

çydd ziyaret1Turan; “Eleştirilere Tahammül Edemeyen Bir İktidar Var”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İskenderun Şubesi, yaklaşan seçimler öncesi Milletvekili Aday Adayları konuk etmeye devam ediyor. Derneğin önceki günkü konukları CHP Hatay Milletvekili aday adaylarından Kamil Turan ve Dr. Riyat Kırmızıoğlu oldu.

Derneğin ilk konuğu Mustafa Kamil Turan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kendisi için çok ayrı bir yerde olduğunu söyledi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Türkiye genelinde iktidarın tüm baskılarına rağmen hala dimdik ayakta olduğunu söyleyen Turan; “Eleştirilere tahammül edemeyen bir iktidar var. Ülkemizde eğitimin niteliği son 13 yılda oldukça geriledi. Gençlerimiz ve çocuklarımız bilimin ışığında yetiştikleri takdirde ancak dünya ile rekabet edebilecek birikime sahip olabilirler. Aydın bir toplumun karşısında hiçbir gücün duramayacağı aşikardır. Gençlerimizin sizlerin destekleriyle ülkesine ve toplumuna faydalı gençler olarak yetiştiklerini görüyorum. Milletvekili olduğum takdirde sizlerle birlikte çalışmaya söz veriyorum. Dün olduğu gibi yarın da sizlerin yanında olamaya devam edeceğim. Üniversitede okuyan gençlerimizin yurt sorunu vardır. CHP iktidarında üniversite gençliğinin barınma sorununu mutlaka çözeceğiz” diye konuştu.

çydd ziyaret2

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Emine Kurbal, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güttüğünü, ülkenin “çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması” ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin ülke sorunlarının çözümüne yönelik somut projeler oluşturarak toplumun kalkınmasına katkıda bulunmaya çalıştığını söyleyen dernek başkanı Emine Kurbal eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla bireysel ve kurumsal bağışçıların katkısıyla yüz binlerce öğrenciye burs verdiklerini ayrıca belirtti.

STK’ların Enerjilerini Birleştireceğiz

Derneğin bir diğer konuğu da CHP Milletvekili Aday Adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu oldu. Gönüllü sivil toplum kuruluşlarının deneyimlerinin kullanılması için bir orkestra şefi gerektiğini bunun da CHP olması gerektiğini vurgulayan Kırmızıoğlu; “Haziran ayında iktidara gelir gelmez, şehrimizdeki tüm kuruluşlarıyla işbirliğini artıracağız. Belli bir program çerçevesinde yapacağımız işi görünür hale getireceğiz. Birbirinden ayrı hareket eden bu gönüllü kuruluşları bir araya getirip enerjilerini birleştireceğiz. Bu arada bana düşen koordinasyonu sağlamak olmalıdır. Bu deneyime sahibim, ayrıca bu şehir çok değerli sivil toplum birimlerine sahiptir. Hep beraber başaracağız” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleriyle ayrı-ayrı sohbet etmeye çalışan Kırmızıoğlu sürekli notlar alarak ileride yapacağı çalışmalarına ışık tuttuklarını belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here