Şimşek; “Ergin, Hatay İçin İnanılmaz Bir Fırsattır!”

0
92

bakan şimşek1Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere İskenderun’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, düzenlenen kahvaltılı toplantıda Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin’in, Hatay için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi. Bakan Şimşek, 30 Mart’taki seçimin yerel seçimlerin ötesinde bir anlam taşıdığını da kaydetti.

İskenderun’da bir dizi incelemeler yapmak üzere ilçemize gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, programına geniş katılımlı bir kahvaltı etkinliği ile başladı. Yapılan kahvaltının ardından konuşan Bakan Şimşek, Kürtçe olarak başladığı konuşmasında, 10 yıl önce bu konuşmayı yapması halinde yaka paça alıp götürüleceğini dile getirdi.

Konuşmasında yerel seçimler için destek de isteyen Bakan Şimşek; “Bakanımız Sadullah Ergin, kabineden de çok iyi tanıdığım değerli bir arkadaşımızdır. Vizyonu, birikimi olan ve aynı zamanda çalışkanlığı ile büyük başarıların elde edilmesinde hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan Ergin için Hatay çalışmalı. Bu seçimler, Hatay için inanılmaz bir fırsattır. Ankara ile iyi bir diyalog içinde bulunan Ergin, Hatay’ın daha fazla gelişmesine ve yeni büyük projelerin Hatay’a kazandırılmasında çok önemli adımlar atacaktır” dedi.

bakan şimşek2

17 Aralık sürecine de değinen Bakan Şimşek, 17 Aralık operasyonunun yolsuzlukla mücadele meselesi olmadığını dile getirirken; “Çünkü yolsuzlukla mücadele meselesi olsaydı zaten, beraber yapıyor olacaktık. Mesele Türkiye’nin istikrarı” diye konuştu.

Bu farklılıkların bir zenginlik olarak görülebilmesinin, yasaklarla mücadele açısından son derece anlamlı olduğunu belirten Şimşek, 30 Mart’taki seçimin, yerel seçimlerin ötesinde bir anlam taşıdığını da kaydetti.

Siyasi istikrarın önemine de işaret eden Şimşek; “Çünkü istikrar olmadan bu ülkede reform yapılamıyor. İstikrar olmadan Türkiye’nin önemli problemleri çözülemiyor. Karmaşık etnik problemler kavgayla, şiddetle, baskıyla çözülmeye çalışıldı. Gelin, bu sorunu kardeşlik hukuku içerisinde, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çözelim. Daha çok demokrasi ve özgürlükle çözelim. Türkiye, bu huzur, kardeşlik ortamını devam ettirdiği müddetçe çok daha hızlı bir şekilde yoluna devam edecek” şeklinde konuştu.

bakan şimşek3

Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin de Ak Parti’nin 11 yıldır bu ülkeye önemli hizmetler yaptığını belirtti. Ak Parti’nin gönül dünyalarına giden barikatları ortadan kaldırdığını ifade eden Ergin, 76 milyon ülke insanının kendisi gibi olabileceği, her bir bireyin kendi düşünceleriyle, örfü ve geleneğiyle, dini ve diliyle var olabileceği özgür bir Türkiye için büyük bir mücadele verdiklerini söyledi. Elde edilen kazanımların kaybedilmemesi gerektiğini de belirten Ergin; “Hatay’ın her köşesine hizmet vermek için adayız” dedi.

bakan şimşek4

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here