CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz; “Emekçilerimizle Omuz Omuza Mücadeleye Devam Edeceğiz”

0
97

refik eryılmaz10Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Emeğin, insanlık tarihi boyunca en yüce değer olarak benimsendiğini ve bütün dünyada kabul gördüğünü kaydeden Milletvekili Eryılmaz; “Tüm dünyada milyonlarca emekçinin birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs, demokrasinin ve insan haklarının geliştirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. 12 yıllık AKP hükümeti iktidarında maalesef ülkemizde yoksulluk, açlık, işsizlik çığ gibi büyümüş, en yüce değer emek yok sayılarak taşeronlar ve sermaye ihya edilmiş, üreten, geliştiren ve hizmete sunan emekçilerimiz traji komik asgari ücret uygulamalarıyla yaşam savaşı vermeye mahkûm edilmiştir. Ülkemizde emekçilerin neredeyse yarısı kayıtsız çalışmakta, sendikalaşma işten atılmanın sebebi olmakta ve iktidar bunları görmezden gelmektedir. Her geçen gün emekçinin hak arama özgürlüğü artarak kısıtlanmakta, hakkını arayanlara orantısız güç uygulanmakta, yandaş sendikalarla emekçilerin bölünmesi arzulanmaktadır” dedi.

Partilerinin mantalitesinden de söz eden CHP’li Vekil Eryılmaz; “CHP iktidarı, işsizlik sorununu aşmayı, herkesin çalışma hakkını kullanabilmesini sağlamayı toplumsal barışın ve eşitlikçi refah toplumu anlayışının temel koşulu olarak görmektedir ve ücretli çalışanların farklı statülerde istihdamından dolayı hak kaybına son verilecek eşit değerde işe eşit ücret ilkesinin uygulanması sağlanacaktır. Bu kararlılıkla AKP Hükümetinin işçi haklarını gasp etme girişimleri karşısında durarak grevlerin yasaklanmadığı, sendikalı işçilerin işten atılmadığı, örgütlenmenin engellenmediği, güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın engellendiği, özgürlükçü bir demokrasi için işçilerimizle ve emekçilerimizle omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here