CHP Belen’den Gövde Gösterisi!

0
192

Yüksel; “Yaşadığı Yeri Yüreğinde, Beyninde Hisseden Adaya Oy Vereceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel Şubat ayı toplantısını partililerin katılımıyla ilçe binasında gerçekleştirdi. Toplantıya İyi Parti Belen İlçe Başkanı da katılım gösterdi.

‘Önce vatan önce bayrak’ diyerek sözlerine başlayan Yüksel, önümüzdeki yerel seçimlere ve iktidar partisi tarafından sürekli dillendirilen ‘beka sorunu’na değinerek; “Yerel seçim nedir? Bir şehrin güzelleşmesi, bir şehre hizmet etmek, bir şehirde yaşayan insanları ayrım yapmadan kucaklamak, temiz su içirmek, güzel yol yapmak, o beldenin, o ilçenin insanlarına kültürel, sosyal faaliyetler sunabilmek, o insanların yüzünü güldürmektir belediyecilik… Yerel seçime gidiyoruz, neymiş beka sorunu. Aynaya bakın beka sorununu göreceksiniz.

Yanlış bir algı yaratmak için bir beka sorunundan bahsediliyor. Bunun altını çizmek istiyorum; evet ülkemizde bir beka sorunu vardır kabul ediyoruz ama bu beka sorunu kendi kendine mi oluşmuştur? 2002 yılında terör sıfır noktasına gelmişken, terörün kökü kazınmışken, geldiğimiz noktada ülkemiz ne badireler atlatmıştır. Hendekler kazılmıştır, şehirler istila edilmiştir, kalkışma hareketi olmuştur. Evet, bir beka sorunu var ama kendi kendine olmadı. 16 yılsonunda ülkemiz bir beka sorunu ile karşı karşıya kaldı. Sebep olanlar belli, suçluları belli, onları milletimizin sağduyusuna, vicdanına mahkûm ediyoruz. Halkımız hiçbir algıya kapılmadan soracak, araştıracak buna bütün kalbimle inanıyorum.

Bakın ülkemizde Türkiye’nin can damarı Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bir silah fabrikası tank palet fabrikası yabancı bir devlete peşkeş çekildiği için bir beka sorunu vardır. Bugün Ege Denizi’ndeki 18 tane adamız, bizim toprağımız Yunanistan’a terk edilerek bir ihanet yapılmıştır. Yunanistan o adaları silahlandırılmıştır namlusunu Türkiye’ye çevirmiştir evet onun için bir beka sorunu vardır. Yunanistan başbakanı ülkemize daha iki gün önce geldiğinde sen bizim adamızı nasıl istila edersin diye sorulamadığı için beka sorunu vardır. Bugün ülkemizde tarım yok edilirken, stratejik öneme sahip tohumlar yabancı ülkelerin tekeline bırakıldığı için beka sorunu vardır. Bunu yaratanlar da bellidir. Bugün yiğit muhtaç olmuş kuru soğana ve kuru soğanı dışarıdan almaya mahkûm edildiğimiz için bir beka sorunu vardır” şeklinde konuştu.

Mahkemenin ‘andımız okunabilir hiçbir mahsuru yoktur’ kararına rağmen mecliste reddedilmesine de tepki gösteren Yüksel, partililerle birlikte yüksek sesle andımızı okudu. Yüksel; “Mecliste kimler beraber olmuştur, kimlerin oyları ile reddedildi, kimler çekimser kalmıştır? Andımızı gururla okumaya devam edeceğiz. Ne Cumhuriyet Halk Partisi, ne İyi Parti terörle beraber olmaz olamaz. Kim teröre yataklık etmişse, kim terörle beraber olmuşsa, kim İmralı Adası’na tekne turu düzenlemişse, kim Oslo’da terör örgütü ile oturup bu ülkenin bekasını peşkeş çekmişse Allah onun belasını versin” dedi.

Yerel seçimlerde İyi Parti ile ‘Millet İttifakı’ yaptıklarını da hatırlatan Yüksel; “Yaşadığı yeri sevene, yaşadığı yeri terk etmeyene, yaşadığı yeri yüreğinde, beyninde hisseden adaya oy vereceğiz. Bakın hizmet edebilmek için oranın geçmişini bileceksin. İnsanı ne istiyor, hangi hizmete susamış onu beyninde yüreğinde hissedeceksin ondan sonra beni yönetmeye talip olacaksın. Biz hazırız, biz hepsini yaşadık, tozunu yuttuk, suyunu içtik. Biliyoruz ve bu ülkeyi yönetmeye hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi Belen ailesi olarak İyi Partiden aday gösterilen, Millet İttifakının adayı Hayri Yüksel’i destekliyoruz, kazanacağız, başaracağız” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here