Çevre Koruma Derneğinden Suç Duyurusu

0
88

İskenderun Adliyesi önünde basın açıklaması yapan İskenderun Çevre Koruma Derneği Genel Sekreteri Oktay Demirkan, termik santralleri insan ve çevre sağlığı açısından zararlı bulduklarını belirtti ve bu konuda suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

İskenderun Körfezi’nde ve Organize sanayi bölgelerinde termik santral kurulmasının, anayasanın 56. maddesine aykırı olduğunu vurgulayan Demirkan, Kyoto protokolüne göre ülkelerin, çevre kanunlarına uymasının zorunlu olduğunu ifade etti. Demirkan; “Anayasanın 56. maddesine göre herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir. Ayrıca İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi kuruluş protokolüne göre demir çelik sanayi bölgesidir. İskenderun 2. OSB belirtilen kuruluş amacına, şartlara aykırı olarak demir çelik sektöründen çıkartılarak enerji sektörüne tahsis edilmiştir. Bu da hukuken yanlıştır. Ayrıca bölgede 500 metre mesafede 3 termik santral kurulmak istenmektedir. Termik santrallerden çıkacak olan baca külleri, açığa çıkacak gazlar ve ağır metallerle su kirlenecektir” diye konuştu.

Demirkan, konuyla ilgili olarak suçtan doğrudan zarar gören sıfatıyla sanıklardan şikayetçi olduklarını ifade ederek İskenderun Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Düzenlenen toplantıya çok sayıda dernek üyesi ve çevreci katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here