Altı Mahalle Yeni Ductil İçme Suyu Şebekesinden Su Almaya Başladı

0
56

İskenderun için hayati önemde olan içme suyu şebekesi döşeme çalışmaları kapsamında,  İsmet İnönü, Numune, Mustafa Kemal, Gürsel, Meydan ve Pınarbaşı mahallelerinde eski içme suyu şebekesi tamamen işletmeden çıkarıldı. Bu mahalleler, yeni şebekeden su almaya başladı.

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Pınarbaşı mahallesinde eski şebekenin işletmeden çıkarılma ve yeni şebekenin devreye alınma çalışmasını yerinde inceledi. Belediye Başkanı Civelek, Su ve Kanalizasyon Müdürü Garip Sönmez’den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İsmet İnönü, Numune, Mustafa Kemal, Gürsel, Meydan, Pınarbaşı mahallelerine Fransızlar döneminden beri su veren, yüzde 72’ye varan su kaybına neden olan asbest, pik, PVC cinsi borularla oluşturulmuş şebeke, tamamen işletmeden çıkarıldı. Bu mahalleler, en az yüz yıl dayanacak yeni döşenen ductil içme suyu şebeke borularından su almaya başladı.

Eski şebekenin işletmeden çıkarılmasıyla, bu mahallelerdeki eski şebekeden kaynaklı su patlak arızası ve su kayıpları da ortadan kalkmış oldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here