Çelik, İtfaiye’yi Boyayalım Kitabını Çıkardı

0
108

kaan metin çelik1İskenderun’u Boyayalım, Payas’ı Boyayalım, Belen’i Boyayalım, Arsuz’u Boyayalım, Dörtyol’u Boyayalım, Hatay’ı Boyayalım kitaplarını hazırlayarak, minik öğrencilerin beğenisine sunan Yazar Kaan Metin Çelik, son hazırladığı İtfaiye’yi Boyayalım kitabıyla da minikleri itfaiyenin ve itfaiyecilerin önemini anlatmayı amaçlıyor.

Geçtiğimiz hafta kutlanan İtfaiyecilik Haftasında yeni boyama kitabını tanıtan Çelik, çocuklara şehirleri tanıtmanın ardından, meslek gruplarını da tanıtmak amacında olduğunu kaydetti. Can kurtarma görevi yürüten İtfaiyecilerin çocuklar tarafından iyi tanınması ve sevilmesi adına İtfaiyeyi Boyayalım adlı kitabı hazırladığını ifade eden Çelik; “Düşünce goncadır; dil tomurcuk. Dünya genelinde itfaiyecilerin yangınları söndürmek için canlarını dişine takarlar ve gözünü budaktan sakınmazlar. İtfaiyecilerin özdeşleştiği ‘yangınla mücadelenin’ üç temel amacı vardır. Bunlar sırası ile Hayat kurtarmak, mal kurtarmak ve çevreyi korumaktır, ayrıca yangınların yanında deprem, sel gibi doğal afetlerde, her türlü patlama, çökme vb. olağanüstü durumlarda, mahsur kalma olaylarında, arama kurtarma çalışmalarında itfaiyeciler görev yapar. Genel olarak görevi hayat kurtarmaktır. Bu yüzden itfaiye bir acil servistir ve diğer acil servislerle sürekli irtibat halinde olur ve yardıma koşarlar…

İtfaiyeyi boyayalım Kitabı yarınlara kalmalı diyorum.  Bu kitap isimsiz kahramanların yaptıkları cesur işlerin zaman aşımına direnebilecek güçte olduğunu, onure edecek bir yıl sonra da beş yıl sonrada bu kitabı boyayan çocukların belleğinde ebedi bir tat bırakabileceğini, unutulan değil de konuşulan bir dille, itfaiyecileri gizli kahramanları anlatan, yaptıklarını gösteren bir çalışma oldu…  Dağ ne kadar yüksek olursa olsun, yol onun üzerinden geçer.  Sen dağ olmaya heveslenme, asla gururlanma, yol ol ki; herkes senin sayende yol bulurken, sen dağların bile üzerine geçersin.  İşte öyle insandır,  itfaiyeciler canları pahasına can kurtarırlar” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here