Çelik İşçisine Destek Çığ Gibi Büyüyor

0
63

çelik-iş destek415 Temmuz’dan bu yana grevde olan İsdemir işçilerine bir destek de Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tan geldi. İSDEMİR’deki iftar çadırını ziyaret eden Karasayar ve Savaş, işçinin hakkının alın teri kurumadan verilmesi gerektiğini belirtti.

Çelik–İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ve Şube yöneticileri ile de görüşen Karasayar, bu ülkenin ve bölgenin kalkınmasında en büyük emeklerden birinin de işçilere ait olduğunu belirtti. Karasayar, İSDEMİR’in Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarından biri olduğunu da belirterek; “Buradaki işçilerimiz her zaman fedakârca çalışmaktadır. Birçoğumuzun ailesi buralarda çalıştı. Buralarda alın teri döktü. Sizler zor şartlarda çalışıyorsunuz. Umuyoruz hak ettiğiniz ücreti alırsınız. Bu sizin en doğal hakkınız. Bizler bu konuyu Adalet Bakanımız, Çalışma Bakanımız sendika yöneticimizle görüşüyoruz” dedi.

çelik-iş destek5

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise taraflarını belli etmek için buraya geldiklerini belirterek; “Bizler sizlerin haklı mücadelenizi yakından takip ediyoruz. Eşit işe eşit ücret her çalışanın hakkıdır. Erdemir ile aranızdaki ücret farkının kapanmasını diliyoruz. Birlik ve beraberliğinizi asla bozmayın. Bugün tarafımızı belli etmek için sizlerleyiz. Yüreklerimiz bir atıyor” şeklinde konuştu.

Sendika Başkanı Cengiz Gül ise işçiye verilen destekten dolayı Karasayar ve Savaş’a teşekkür ederek; “Zafer inanan direnen işçilerin olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here