Çelik-İş Sendikası Kararlı!

3
97

KARDEMİR’de sürdürülen toplu iş sözleşmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel Başkan Cengiz Gül, Kardemir işçisinin kabullenmeyeceği biz sözleşmeyi asla imzalamayacaklarını söyledi.

Çelik-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan, Genel Başkan A. Cengiz Gül, Karabük Demir Çelik İşletmeleri (KARDEMİR)’nde sürdürülen toplu iş sözleşmesinin, ücretlerin Kardemir çalışanının kabul edeceği bir seviyeye gelmediği için imzalanamadığını belirtti.

Kardemir işçisinin kabullenmeyeceği biz sözleşmeyi asla imzalamayacaklarını kaydeden Başkan Gül; “Karabük Demir Çelik İşletmelerinde (KARDEMİR) sürdürülen ve 4 Mart 2013 tarihinde yapılan son toplu sözleşme görüşmesinde, Kardemir çalışanının kabul edeceği bir ücrete gelinemediği için toplu sözleşme imzalanamamıştır. Çelik işçisinin kabul etmeyeceği ve yeni giren 1072 işçinin toplu sözleşmeden faydalanamayacağı bir sözleşmeyi imzalamayacağız. Ve bu düşüncemizden asla geri adım atmayacağız. Çelik-İş Sendikası tüm üyelerinin faydalanacağı bir sözleşme ısrarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Çizilen kırmızıçizgilerinin devam ettiğine de vurgu yapan Gül; “4 Mart 2013 tarihli Kardemir işçisi ile Çelikhane’de yaptığımız toplantıda çizdiğimiz kırmızıçizgilerimiz net bir şekilde devam etmektedir. İlk söylediğimiz söz, son sözümüzdür. Kardemir işçisinin kabullenmeyeceği biz sözleşmeyi asla imzalamayacağız ve kendimize inancımız başarıyı getirecektir. Bu sözleşmeyi Kardemir İşçisi imzalayacaktır. Yaşasın Kardemir işçisinin kararlılığı, Yaşasın Çelik-İş Sendikasının kararlılığı!” şeklinde açıklamalarda bulundu.

3 YORUMLAR

  1. İlk söylediğin, son söylediğin ise hissedarları mağdur etmeyi bırakın. 11 bin hissedara “güzel günler sizleri bekliyor, bu hisseler 1 ev 1 araba yapacak” diyordun. Bu sözü de sen söylemiştin o zamanki Cengiz de sensin, şimdiki Cengiz de sensin. Samimi iseniz; 50-60 bin kişinin beklediği haberi tez zamanda verirsiniz. İşçi arkadaşlar, tek bir ricam var Türkiye’de ilk Çelik-İş’te görülen %35 maaş kestiren bunlar, işçiye verilen hisseyi 11 yıldır zorla elinde tutan, işçiye vermeyen bunlar. Aman bunların arkasına düşüp bir hata yapmayın, kendinize yazık edersiniz 10’ar 20’şer işçi çıkarılmasına göz yuman da bunlar…

  2. Hisseler ne oldu hisseler? İşçinin hakkı gözetiliyor ise 11 yıldır elinizde tuttuğunuz hisseleri hak sahiplerine verin, verin de samimiyetiniz gerçek olsun. Aksi taktirde elinizde tuttuğunuz yetimin hakkı sizi bir yere kadar taşır.

  3. Ozan Maranli
    ÖZ ÇELİK İŞ SENDİKASI BAŞAKNIMIZ
    A.C.GÜL BEYEFENDİYE İTHAFEN YAZMIŞ
    OLDUĞUM BİR KAÇ KELAM

    HAKLIYI HAKSIZA BİR ANDA SATTIN
    İŞÇİLERİ EZİP SEN KEYİF ÇATTIN
    HAİN DEYİP BİZİ SOKAĞA ATTIN
    BUNCA YAPILANLAR DOĞRUMU BAŞKAN?.

    AİDAT DEDİN DE BİZE ÖDETTİN
    YÖNETİM KARARI BİZİ ÇÖKERTİN
    SEÇİMLER DE BİN TÜR HİLELER ETTİN
    BUNCA YAPILANLAR DOĞRUMU BAŞKAN?.

    SALTANATIN GÜÇLÜ ZULÜM ÜSTÜNE
    KARA BULUT ÇÖKMÜŞ İŞÇİ ÜSTÜNE
    İNSAN BAKMAZMIDIR BİR KEZ YÜZÜNE
    HİÇMİ AR KALMADI SÖYLE SEN BAŞKAN?.

    NİCE AİLEYİ TEMELDEN YIKTIN
    İNTİHAR ETTİLER TOPRAĞA KOYDUN
    YERİNE YANDAŞIN OLANI ALDIN
    BUNCA YAPILANLAR DOĞRUMU BAŞKAN?.

    C İLE HİSSEYİ BAŞIMA KAKTIN
    TUTTUN HER FIRSATTA YALANLAR ATTIN
    YÜZDE KIRKBEŞ EKSİK TÜM İŞÇİYİ SATTIN
    BUNCA YALAN DOLAN DOĞRUMU BAŞKAN?.

    SAYMAKLA BİTMİYOR MARİFETLERİN
    SPORLA İLGİLİ NE HALTLAR YEDİN
    KALDIMI SENİNDE SANA GÜVENİN
    BUNCA YAZDIKLARIM YALANMI BAŞKAN?.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here