“Amaç, Çocuğun Sadece Bir Kişiye Anne Veya Baba Demesini Sağlamaktır”

0
66

Gönül Elçileri Projesi’nde Gelinen Son Noktayla İlgili Bilgiler Verildi

İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde bir toplantı düzenleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, Gönül Elçileri Projesinde gelinen noktayı istatistikî bilgiler ile ortaya koydu. Toplantıya İskenderun Kaymakamının Eşi Zeliha Su, İlçe Jandarma Komutanının Eşi Canan Türkdönmez, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Kadir Başar ve Sokak Çocuklarını Koruma Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı katıldı.

Gönül Elçileri Projesinde gelinen noktayı kamuoyu ile paylaşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, “Halkın şunu çok iyi bilmesi gerekir ki, çocuklarımız kurumlarımızda çok iyi yetiştirilmektedirler. Her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlere katılma şansları da var. Devletimiz çocuklarımıza iyi bakıyor ama çocukların kendi ailelerine veya koruyucu aileye yerleştirilmesindeki amaç, çocuğun sadece bir kişiye anne veya baba demesini sağlamaktır” dedi.

Daha sonra konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Kadir Başar, Gönül Elçileri Projesi kapsamında yapılan faaliyetleri anlattı.

Projeyi tanıtmak amaçlı, farklı ilçelerde bürokratlar, sivil toplum kuruluşları, gönüllü vatandaşların katılımıyla tanıtım toplantıları düzenlendiğini hatırlatan Başar, 2 Ocak 2013 itibariyle 5 TV ve 21 radyo programı ile projenin halka tanıtımının yapıldığını ve tüm ilçelerde tanıtım broşürlerinin de dağıtıldığını kaydetti.

Gönül Elçileri projesinin tanıtımı amacıyla yapılan toplantılarda 6500 kişinin gönül elçisi olduğunu ifade eden Başar, şu anda 7949 gönül elçilerinin bulunduğunu kaydetti. Başar, proje kapsamında yapılan çalışmaları da bir-bir anlattı. Başar; “13 korunmaya muhtaç çocuğumuz yakın akraba koruyucu ailelere, 11 çocuğumuz ise akraba dışı koruyucu ailelere verilmiştir. Projeye başlarken 38 çocuğumuza 25 koruyucu ailemiz bakarken, şu an 62 çocuğumuza 42 koruyucu ailemiz bakmaktadır. Proje başlangıç tarihinde 290 çocuğumuzdan 78 çocuğu yerleştirdik 212 çocuğumuzu proje bitimine kadar yerleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here