Bu 1 Mayıs Yıllarca Unutulmayacak

0
79

Her yıl alanlarda kitlesel olarak kutlanan 1 Mayıs ‘İşçi ve Dayanışma Bayramı’ bu yıl bambaşka kutlamalara sahne oldu. Meydanlar ve sokaklar boştu, sadece temsili kutlamalar gerçekleştirildi.

Bu yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm dünyada koronavirüs gölgesi altında kutlandı. Türkiye’de de sendikalar miting düzenlemezken, işçilerin talepleri internet üzerinden duyuruldu. Bununla birlikte 1 Mayıs’ın ilk saatlerinde birçok siyasi, sendika, sivil toplum kuruluşu sosyal medya hesapları üzerinden 1 Mayıs mesajı yayınladı.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 1, 2 ve 3 Mayıs günlerinde 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Bu nedenle 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Bayramı alışık olduğumuzun aksine alanlarda kitlesel olarak kutlanamadı. Bu çerçevede İskenderun’da İskenderun Emek ve Demokrasi Güçleri ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anıt Alanında ayrı-ayrı birer kutlama gerçekleştirdi. 1977 yılında 1 Mayıs’ta hayatını kaybeden işçiler için sembolik bir anma töreni yapıldı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here