“Birlik ve Beraberliğimizi Bozacak Hiçbir Şeye Fırsat Vermemeliyiz”

0
47

muharip gaziler1Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi; “Birlik ve Beraberliğimizi Bozacak Hiçbir Şeye Fırsat Vermemeliyiz”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turan, Derneklerinin Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır’ın ‘Terörü Lanetleme ve Şehitlere Saygı Mesajı’nı paylaştı.

Son zamanda göğsünü siper ederek şahadet mertebesine erişen onlarca şehitlerimiz ve ardı arkası gelmeyen terör olayları karşısında bu mesajı kamu oyu ile paylaşma gereği duyduklarını ifade eden Turan; “Türkiye topraklarında yaşayan insanları birbirine bağlayan, kenetleyen, arada sevgi, gönül ve kardeşlik bağlarının oluşmasına vesile olan, çimento vazifesi gören vatan, bayrak, Kur’an, ezan gibi değerlerin mensubu olarak hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Irkı, rengi, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun ay yıldızlı bayrağın altında yaşayan herkes bu vatanın evladıdır ve bu vatanda birinci sınıf vatandaştır. Kardeşliğimizi zedeleyecek, birlik ve beraberliğimizi bozacak, dirlik ve düzenimizi bozacak hiçbir şeye fırsat vermemeliyiz. Bu vesile ile başta bu cennet vatanı bizlere armağan eden ve vazifesini ifa ederken görevi başında şehit olan şehitlerimize rahmet diliyor, başta ailelerine olmak üzere milli değerleriyle yürek bağı olan ülkemiz insanlarına metanet ve sabırlar diliyorum” dedi.

Güçlü Türkiye hedefinin her dönemde küresel güçleri ve onların yerli işbirlikçilerini rahatsız ettiğini öne süren Turan; “Bu rahatsızlığın da terör eylemleri, provokasyon faaliyetleri ve sosyokültürel alana yönelik çatışma ve kutuplaşma arayışları olarak tezahür ettirilmekle birlikte sözü edilen terör yapılanmaları ve faaliyetlerinin her birinin faili ya da sorumluları farklı olsa da, hedefleri ortak olup; huzuru, demokratik kültürü, kardeşlik ve birlik iklimiyle öne çıkan Türkiye’nin yolunu kesmek, güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunu sona erdirmektir” dedi.

Terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevabın birlik ruhu içerisinde, ortak akılla, aklıselime dayalı olarak teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı yekvücut olunduğunu göstermek olduğunu vurgulayan Turan; “Etnik kökene dayalı terör örgütü PKK, PYD ve din makyajlı terör örgütü IŞİD gibi örgütlerin; küresel güçlerce manivela olarak kullanıldığı göz ardı edilmemelidir. Türkiye’yi içine alan bölgede terör ve çatışma odaklı bir iklim değişikliği planlayanların amaçları; iç çatışmanın ürettiği otorite boşluğunu yaratmak, çatışmaları özellikle sınır çizgilerine yakın yerleşim alanlarında yoğunlaştırılmak suretiyle Türkiye’nin çatışmalarla ve çatışmaya taraf olan örgütlerle sıcak temas kurması için manipülasyonlar ve provokasyonları kurgulamak ve Türkiye’yi çatışmaların içine çekmektir. Suruç’ta gerçekleştirilen terör eylemi, bu kirli planların bir parçasından başka şey değildir.

Bu noktadan hareketle; millet olarak; meseleyi soğukkanlılıkla değerlendirmek, ortak akıl ve feraseti hakim kılmak suretiyle, birlik ve kardeşlik içerisinde ülkemize ve geleceğimize yönelik oyunları bozma kararlılığımızı devam ettirmeliyiz. Son zamanlarda güvenlik görevlilerine ve masum sivil halka yönelik saldırıları gerçekleştirenler ise planları, gerekçeleri ne olursa olsun terörist, mensup oldukları yapılar terör örgütü, bu örgütlere arka çıkanlar, sessiz kalanlar, açıktan ya da gizli destek verenler ise terör destekçisidir” dedi.

Kutuplaştırma söylemlerinin boşa çıkarılacağını vurgulayan Turan; “Millet olarak, acımız, yasımız ve teröre karşı tavrımız ortak olup Ülke olarak milleti ve devletiyle acıları ortaklaştırma, kardeşlik ve birlik potasında birlikte yaşama tavrının ortaya konulacağından; bilhassa Çanakkale ruhunun bir kez daha tescillenmesi adına, terör saldırısı ile hayatını kaybeden insanlar üzerinden toplumsal gerginlik, ötekileştirme, çatışma ve kutuplaştırma söylemlerinin boşa çıkarılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bizler gaziler olarak; Terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin başka milletlerin insanları olmadığını, bizim gençlerimiz, bizim insanımız olduğunu sivil toplum kuruluşları olarak bütün vatandaşların huzurunun, yaşama haklarının ve güvenliklerinin teminat altına alınması için devletin ilgili birimlerinin azami gayret ve hassasiyet göstermelerini, siyasi partiler, siyasi liderler, sivil toplum örgütleri ve sermaye ve medya kuruluşlarının basireti hakim kılmaya, ferasetli davranmaları gerektiğini vurgularken; herkesi ortak akılla birlikte düşünmeye davet ediyoruz.

Bu duygularla; milli değerlerimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Tanrı’dan rahmet dilerken; cennet mekân olan şehitlerimizin acılı ailelerine sabır ve metanetler temenni ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here