Bilim Keşif Grubu Körfezi Tanıdı

0
566

ikem koleji31İkem Anadolu Lisesi Öğrencileri Denizaltı Çalışmalarıyla Tanıştı

Tüm dünyada uygulama ve proje tabanlı bilimsel çalışmalarını sürdüren ve gelecekte başarılı olma yolunda ilerleyen gençlere, Özel İKEM Anadolu Lisesi öğrencileri de katıldı. 15 kişilik proje tabanlı eğitim grubu, geçtiğimizi hafta Arsuz kıyılarında denizaltı çalışmaları ile tanıştı.

Özel İKEM Anadolu Lisesi öğrencileri, deniz altı çalışmalarının nasıl yapıldığını, deniz ekolojisi ve deniz suyunun özellikleri gibi kavramları, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Yar. Doç. Dr. Selin Sayın, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Necdet Uygur, Doç Dr. Tahir Özcan ve Özel İkem Koleji öğretmenlerinden Mehmet Ali Cihat’ın katıldığı bir eğitimle uygulamalı olarak gördü.

Çalışmayla ilgili bilgi veren Doç Dr. Tahir Özcan, ekoloji eğitimini temel alan bu çalışmalarla; geleceğe biyoloji, kimya, fizik, matematik, coğrafya gibi temel alanlara ait kavramların görülmesi ve uygulayarak öğrenilmesinin amaçlandığını kaydetti. Özcan, dünyada mesleği ne olursa olsun en başarılı insanların, doğayı çok iyi bilen ve bunu hayata geçiren insanlar olduğuna da işaret etti.

İKEM’de ekoloji eğitiminin, okul öncesi eğitimle başlayan proje tabanlı bir çalışma olduğunu da kaydeden Özcan; “İkem’de bir bilim-keşif grubu kurulmuş. Hafta sonu yapılan bu araştırma gezilerinin sonucunda topladıkları verilerle, ulusal ve uluslar arası pek çok proje üretmeyi ve başarılı olmayı hedefleyen ekibin bir de ismi var. Kendilerine “Science Discovery Team” adını vermişler. Bilim keşif grubu, deniz, kara ve göl ekosistemlerini öğrenerek ekoloji eğitimini İKEM’de bir ders olarak başlatmış durumda. Böyle bir eğitim sistemiyle, gelecekte katılacakları ulusal ya da uluslararası projelerde ve bu projelerin yayınlanmasıyla gidecekleri üniversitelerde, bu konularda diğer akranlarından önde olacaklardır” diye konuştu.

İKEM Anadolu Lisesi öğrencileri, MKÜ araştırma teknesinde Öğr. Gör. Necdet Uygun’un verdiği bilgileri de dikkatle dinledi. Öğrencileri İskenderun Körfezinin ekolojik yapısı ve sahil şeridi hakkında bilgilendiren Uygun, körfezin en derin yerinin 70 metre ve İskenderun Körfezinde türlü canlının yaşamakta olduğunu anlattı. Doç Dr. Tahir Özcan ise son olarak öğrencilere, su altı nasıl dalınır, tüple dalma ve hava ile dalma yöntemlerini uygulamalı olarak gösterdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here