Beş Temmuz Öğrencilerine ‘Yaşama Yol Ver’ Kampanyası Anlatıldı

0
79

Sağlık Bakanlığı Acil Çağrı Merkezi personelleri tarafından Beş Temmuz İlkokulu öğrencilerine ‘Yaşama Yol Ver’ kampanyası dahilinde ‘112 Acil Çağrı Hattı’ hakkında bilgiler verildi.

Sağlık Bakanlığı 112 Acil Çağrı Hattının, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken ücretsiz olarak hizmet veren hayati derecede önemli bir hat olduğunu anlatan yetkililer, 112 Acil Çağrı Hattı arandığı zaman; isim-soy isim, karşılaşılan sağlık sorununun tam olarak ne olduğu ve adres bilgilerinin açık ve anlaşılır bir biçimde belirtilmesinin önemine vurgu yaptılar. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalındığını veya ulaşılamadığını da belirten yetkililer, 112 Acil Çağrı Hattının gereksiz meşgul edilmemesi gerektiğini özellikle ifade ettiler.

Halk, araç sürücüleri ve sürücü adayları ile ilk ve orta öğretim öğrencileri öncelikli olmak üzere tüm öğrencilere kampanya hakkında bilgiler verdiklerini anlatan yetkililer, kampanyanın genel amacının, kitle iletişimi ve diğer iletişim kanallarını kapsayan bir kamuoyu bilgilendirme kampanyası aracılığıyla, ulusal bazda 112 Acil Çağrı merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik farkındalığın artırılması, seçilen illerde amaca yönelik yoğun bilgilendirme yapılması olduğunu belirttiler.

112 Acil Sağlık Hizmetlerinin önemi ve çalışma şekli konusunda 81 il ve ilçelerde ilk ve orta öğretim kurumlarında tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdiklerini ifade eden yetkililer, ambulansın trafikte duraksamadan ilerleme yöntemlerinin belirlenerek toplumun bu konuda bilgilendirilmesini sağlamaya çalıştıklarını söylediler.

Öğrencilere 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin önemi hakkında bilgi verilmesi sağlanarak hangi şartlarda ve nasıl iletişim kurulması gerektiği konusunda olumlu tutum ve davranış geliştirmesinin sağlanmasının amaçlandığı da ifade edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here