‘Berkin’imizi Anıyoruz, Adalet Talebimizi Haykırıyoruz!’

0
77

bülent akbay7Birleşik Haziran Hareketi, Berkin’in 1. Ölüm Yıldönümünü Etkinlikle Anacak…

Birleşik Haziran Hareketi İskenderun Basın Sözcüsü Av. Bülent Akbay, ölümünün 1. yılında Berkin Elvan’ı anmak ve yerine getirilmeyen adalet taleplerini haykırmak için bir etkinlik gerçekleştirileceğini belirtti.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamaya ‘Berkin’imizi yitireli tam 1 yıl oldu!’ diyerek başlayan Akbay; “16 Haziran 2013’de evinden ekmek almaya giderken polisin attığı gaz fişeğiyle ağır yaralanan, 269 gün sonra 11 Mart 2014’de yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan’ı anıyoruz.

Nefes aldığı her bir anı, umut diye alnımıza yazdığımız; umudun çocuğu Berkin Elvan’ı tam 1 yıl önce Ali İsmail Korkmaz’ların, Uğur Kaymaz’ların, Medeni Yıldırım’ların yanına uğurladık.  Hâlbuki bize umut olabilmek için tam 269 gün direnmişti Berkin! O direndikçe, biz adalet için haykırdık. O direndikçe, biz hesap sorduk. 15 Haziran’da çocukluğundan acımasızca vurulan, 14 yaşındaki Berkin’imizin körpecik bedeni 269 gün sonra yenik düştü.

Kanlı Tezgâhlara Devam Ediliyor…

11 Mart 2014 tarihinde kaybettik Berkin’imizi! ‘Çocuklar uyurken susulur, öldürülürken değil’ diyerek yüz binler olarak sokaklara aktık o gün. Halkı baskı ve zorbalıkla yönetmek isteyen iktidar o gün cenazeye saldırdı.  Halk sokaklara çıkmasın diye sokaklarda kanlı tezgâhlara devam ettiler.

Berkin Elvan’ı yitireli tam 1 yıl oldu! Tam 1 yıldır sorumlular yargı önüne çıkartılmış değil! Tıpkı, Medeni Yıldırım’ın Ahmet Atakan’ın failleri, katilleri gibi…  Hala yaramız kanıyor; hala adalet bekliyoruz.

Yerine getirilmeyen adalet talebimizi haykırmak ve Berkin’imizi anmak için herkesi 11 Mart 2015 Çarşamba günü (bugün) Bit Pazarı’nda saat 18.00’da yapacağımız anmaya bekliyoruz. Berkin’imizi kaybettiğimiz gün olan 11 Mart’ta, ülkenin, hatta dünyanın dört bir yanında Berkin için yükselecek adalet çığlığına biz de ses veriyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here