Baysoy; “İskenderun’un Ortadoğu’nun Merkezi Olmalı!”

0
196

Vatan Partisi Adayından İTSO Ziyareti!

Vatan Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Beşir Baysoy, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile İskenderun Ticaret ve Sanayisini görüştü. Ziyarette Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım ile İlçe Başkanı İbrahim Bedir ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundular.

Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yılmaz, partisinin bölgesel ve özellikle Suriye politikası ile ilgili Yılmaz’a bilgi verdi. Vatan Partisinin bölgesel çözümlerinin Türkiye’nin ekonomik ve terör konusunda tek çözüm olduğunu belirtti.

Daha sonra konuşan Belediye Başkan Adayı Baysoy; “İskenderun önemli ilçelerimizden biridir. İskenderun’un altyapı anlamında ciddi sorunları vardır. Bu sorunların çözümünde devlet ve belediye işbirliği temelinde projeler üretilmelidir. Sanayicimizin, tüccarımızın, esnafımızın ekonomik olarak rahatlaması için İskenderun gibi bir kentin limanının öncelikle verimli çalışması gerekmektedir. Kıyı şeridimiz atıl durumdadır. Vatandaşlarımız deniz sahilinden yeterince yararlanmamaktadır. Kıyı şeridimiz bugünkü atıl durumdan kurtulmalı aynı zamanda turizme hizmet eder durma getirilmelidir.

İskenderun sanayisi de sıkıntı içindedir. Bu sıkıntıların aşılması için ilçe belediyesi, Büyükşehir belediyesi, devlet ve sanayi odamız ortaklaşa projeler üretip, çözümler konusunda elbirliği yapmaları gerekir. İskenderun’un Ortadoğu’nun büyük merkezlerinden birisi olmaması için neden yoktur. Bölgeye seslenen fuar alanlarının olması, bölgeden sanayicimizin, tüccarımızın ilçemize gelmesi İskenderun’a katma değer ekleyecektir” dedi.

Türkiye ve Suriye Resmi Görüşmelerine Engel Yok

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “Öncelikle size başarılar dilerim ve kutlarım. Ben İskenderun’un il olması gerektiğini düşünüyorum. İl olduğunda daha büyük bir İskenderun düşünebilirsiniz. Sorunlar ortak projelerle çözülebilir. Demir Çelik sektöründe şu anda üretim düşmüştür. Bölgesel durumlar düzeldiğinde bizim demir çelik işletmelerimiz yeniden ayağa kalkacaktır.

Bu topraklar bizim vatanımız, vatanımıza sahip çıkmak zorundayız. Bu ülkede düşünün Atatürk gibi büyük lidere laf söyleme cesareti gösteriyorlar. Bu cesareti kimler vermektedir. Bu ülkenin kurucusuna laf söylemek, ayıptır, günahtır” diye konuştu.

Türk devleti ile Suriye devletinin resmi görüşmelere başlamasında bir engel olmadığına da değinen Yılmaz; “İki devletin resmi görüşmesi bölgenin sorunlarının çözümünde önemli adım olacaktır. Sınırlarımızdaki terör belasından ve yaşanan kriz yüzünden 7 yıldır iki devletin ekonomisi perişandır. İskenderun ve bölgemizin sorunları açısından iki devletin resmi görüşmesi, hem terör hem de ekonomik kriz için çözüm olacaktır. Güvenli bölgelerin oluşması iki devletin yararınadır. Amerika’nın bir Kürt devleti kurmasına Türkiye kesinlikle izin veremez” değerlendirmesinde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)