Basus; “Parkomat Uygulaması Kısmen Kaldırılıyor”

0
136

chp-jorj basus7Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan parkomat uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Halkın şikayet ve taleplerini dikkate aldıklarını kaydeden Basus, Büyükşehir belediyesi ile yapılan istişare sonucunda İskenderun ve çevresinde birçok noktada parkomat uygulamasının geri kaldırılacağını söyledi.

İskenderun ilçesinde parkomat yerlerinin İskenderun Belediyesi tarafından belirlendiğini belirten CHP İskenderun İlçe Başkanı Basus, İskenderun Belediyesi tarafından Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü’ne gönderilen belgeleri basın mensuplarıyla paylaştı.

Basus, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında; “Bildiğiniz gibi 1 aya yakın süredir Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin parkomat uygulaması var ve halk bu uygulamadan oldukça huzursuz. Parkomat uygulaması ile ilgili düzenlemeler yapıldı. Her ne kadar İskenderun Belediyesi bu konu ile ilgili spekülasyonlara gitse de İskenderun Belediyesi parkomat yerlerini belirlemekte. En son gelinen noktada parkomat yetkilileri konutların fazla olduğu yerlerde bu uygulamayı kaldırıyor. Örneğin Pınarbaşı Caddesi, Mithat paşa okulunun sonrasında ve Fener caddesinde parkomat uygulamaları kaldırılmaktadır. Bu düzenlemelerden memnun olan bir halk kitlesi de vardır. Örneğin Şehit Pamir caddesindeki esnaflar bu uygulamadan gayet memnun çünkü daha önceden alışverişe gelen insanlar park edecek yer bulamıyordu ve AVM’ye gidip oranın otoparklarını kullanıyorlar. Yapılan hatalardan geri dönmekte bir erdemdir” dedi.

Her Siyasi Parti Kendi Yaptığı Hareketlerle Halk Tarafından Değerlendirilir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık seçimini de değerlendiren Basus; “7 Haziran seçimlerinden sonra CHP, MHP ve HDP meclisin %60’ını oluşturdu. Başlarda üç partinin AKP’ye karşı birlik olacağı ile ilgili söylemler ortaya çıktı. Fakat seçim gecesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli böyle bir durumun olmayacağını söylemleri ile belli etti. MHP’nin kendine ait siyasi bir hareketi vardır, biz bunu tartışamayız. Halk doğru buluyorsa destekler ya da desteklemez. Biz nasıl onların Baykal’a destek vermemesini eleştirmiyorsak onlar da bizi eleştirmemelidir. Türkiye genelinde seçim söylemlerinde AKP’yi eleştirip yolsuzluklara karşı cephe açacağını söyleyen bir partinin AKP’nin işine gelecek bir pozisyona girmesi Türkiye genelinde seçmenlerde farklı bir algı yarattı. Siz hem HDP’nin bulunduğu yerde bulunmayız deyip hem de CHP bizi neden desteklemedi diyorsunuz. Bu bir saçmalıktan ibarettir. MHP’nin bu söylemleri tamamen kendilerini savunmaya yöneliktir. MHP ve CHP’nin oyları birbirine yetmiyor, MHP HDP’den ne destek istiyor ne de bulunduğu yerde bulunurum diyor peki adayını nasıl seçtirmeyi düşünüyorlardı çok merak ediyorum. 132 artı 80 oyla yine yeterli rakama ulaşamayacaktık. Bu nedenle AKP’nin adayı ‘Yılmaz’ yine seçilmiş olacaktı. Tüm Türkiye, kimin AKP’nin karşısında durduğunu görüyor. CHP’nin bu konuda AKP’nin ne kadar karşısında durduğunu herkes çok iyi biliyor. Her siyasi parti kendi yaptığı hareketlerle halk tarafından değerlendirilir” şeklinde görüşlerini bildirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here