Başkan Kimyeci Musevi Vatandaşların ‘Hamursuz Bayramı’nı’ Kutladı

0
104

antakya-pasah bayramıAntakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Musevi vatandaşların Pesah (Hamursuz) Bayramı’nı kutladı.

Museviler tarafından her yıl Nisan ayında kutlanan Hamursuz Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınlayan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci; “Antakya ve Hatay, farklı medeniyetlerin, farklı inanç, din ve kültürlerin asırlar boyunca barış içinde yan yana ve beraberce yaşadığı bir iklime sahiptir. Sahip olduğumuz medeniyetimizde, kültür kodlarımızda ve inanç şifrelerimizde hep barış ve farklı kültürlerle bir arada yaşama tecrübelerimiz vardır.

Üç semavi dinin; camilerin, kiliselerin, havraların aynı semtte, aynı mahallede birbirine komşuluk ettiği; ezan, hazan ve çan seslerinin aynı anda gökyüzüne yükseldiği bu topraklar, bütün insanlığın özlem duyduğu hoşgörü medeniyetinin de en canlı, en güzel örneğidir.

Rengi, lisanı, tabiiyeti ve inancı farklı insanların yüzyıllardır birlikte yaşadığı bu topraklar geçmişte olduğu gibi gelecekte de farklı inançları koruma ve yaşatma gücüne her daim sahip olacaktır. Bu düşüncelerle, Musevi vatandaşlarımızın Pesah Bayramı olarak da bilinen Hamursuz Bayramı’nı tebrik ediyor; kendilerine esenlik ve huzur dolu günler diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here