Başkan Culha’dan Altyapı Müjdesi!

0
134

nazım culha5Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ihalesi yapılan birinci bölge çalışmalarının 2016’nın ikinci ayında başlayacağını, ikinci bölge için 14 Temmuz’da ihaleye çıkılacağını belirtti.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, geçtiğimiz hafta sonu gazetemiz idarehanesini ziyaret etti. Başkan Culha’yı, Gazetemiz Sahibi Rızkullah Terbiyeli ve Yazı İşleri Müdürümüz İlyas Edip Terbiyeli karşıladı. Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Rızkullah Terbiyeli, Başkan Culha’ya çalışmalarında başarılar diledi.

Hoş sohbet ortamında geçen ziyarette kısa açıklamalarda bulunan Başkan Culha, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Arsuz’un altyapı sorununu gidermek adına yoğun bir çalışma içinde olduklarını kaydetti. Başkan Culha altyapının 2. Grup Kanalizasyon Şebeke Projesi Yapımı ihalesinin Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığı tarafından 14 Temmuz 2015 Salı günü gerçekleşeceği müjdesini de verdi.

Resim123 164

Arsuzlular Altyapı Sorunlarından Kurtulacak

Arsuz’da yapılması planlanan altyapı çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Culha; “Göreve başladığımızda, Türkiye’nin coğrafi bakımdan en büyük ikinci ilçesi olan Arsuz’un en büyük sorunları arasında altyapının bulunduğunu biliyorduk. Bizim için her zaman en önemli olan sorun altyapı sorunudur. Bu nedenle çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık. Bu konudaki çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Biz bölgeyi ikiye ayırdık; birinci kısım Nardüzü’den başlayıp Arpaderesi’ne kadar olan kısımdır. İkinci kısım ise Çengen’den başlayıp Konacık’a kadar olan kısımdır.

Birinci bölgenin ihalesi yapıldı, şu anda projenin kendisinin çizimi yapılıyor, çalışmalar 2016’nın ikinci ayında başlayacaktır. İkinci kısmın ihalesi de 14 Temmuz’da yapılacaktır. Bu konuyu titizlikle takip ediyorum. Bu projeler bittikten sonra altyapı imalatı projesi ihalesi yapılacak ve bu sayede Arsuz halkı altyapı ile ilgili bütün sorunlardan kurtulacak” şeklinde konuştu.

Başkan Culha, daha önce yapılan birinci etap altyapı ihalesinin Arpaderesi, Büyükdere, Cırtıman, Harlısu, Karaağaç, Karahüseyinli, Karapelit, Kışla, Kozaklı, Müftüler, Nardüzü, Nergizlik ve Pirinçlik’i de içerisine alan 552,55 kilometreyi kapsarken, ikinci etap ihalenin ise Arpagedik, Akçalı, Aşağıkepirce, Avcılarsuyu, Beyköy, Çerçikaya, Derekuyu, Gökmeydan, Gözcüler, Hacıahmetli, Haymaseki, Höyük, Işıklı-Tatarlı, Karagöz Konacık, Kurtbağı, Madenli, Tülek, Üçgüllük-Gülcihan, Yukarıkepirce, Arsuz Merkez olmak üzere toplamda 589,90 kilometreyi kapsadığını söyledi.

Resim123 142

Belde Belediye Binalarını Vermeyeceğiz

‘Kendimizi unuttuk, halkımızı unutmadık!’ diyerek yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarına da değinen Başkan Culha, her zaman Arsuz’un menfaatlerini düşündüklerini belirterek kapanan belde belediye binalarının gereksiz yerlere verilmesine izin vermeyeceklerini de vurguladı.

Başkan Culha; “Ben eski belde belediye binalarının gereksiz yerlere verilmesine izin vermeyeceğimi söyledim. Çabalarım da sürüyor. Şuanda devlet komisyonu tekrar toplanacak. Belediye binalarımızın bize tekrar verileceğini umuyorum. Gözcüler Belediye Binası bize verilen tek binadır. Bu binayı Meclis Toplantılarımızın yanı sıra Kadın Kültür Evi olarak ve tüm kültürel faaliyetlerimizde kullanıyoruz. Yapılacak belediye binası için Gökmeydan bölgesini uygun görüyoruz, şehri oraya kaydırmayı planlıyoruz. Nardüzü Belediye binasını da Emniyet Müdürlüğü bizden resmen almak istiyor” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here