Başkan Civelek; “CHP Derin Kökleriyle ve Yeni Filizleriyle Türkiye’yi Kucaklıyor”

0
95

belediye başkanı civelek5İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

CHP’yi 90 yıllık dev çınar olarak nitelendiren Başkan Civelek; “Cumhuriyet Halk Partisi derin kökleriyle ve yeni filizleriyle Türkiye’yi kucaklıyor. Cumhuriyet Halk Partisi zamana direnen, uzun ömürlü, her zaman diri ve canlı bir çınar gibi Türkiye’nin aydınlık geleceğidir, umududur. Kurucu kimliğiyle, bağımsız, laik ve demokratik cumhuriyetimizin güvencesidir” dedi.

CHP’nin ilkelerinden söz eden Başkan Civelek; “Cumhuriyetimiz, inanç ve etnik farklılık gözetmeksizin misak-ı millide, bir arada bütünlük içinde yaşama iradesiyle kuruldu. Ortadoğu’da yaşanan çalkantılı ve sancılı bu günlerde birliğimiz, bütünlüğümüz ve dimdik ayakta duruşumuz, bu ortak ve güçlü irade sayesindedir. Partimiz bu iradenin eseridir. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine, aklın ve bilimin yol göstericiliğine dayanan, cumhuriyetimizin kuruluş felsefesiyle eşitlik, adalet, çoğulculuk, dayanışma, barış, hoşgörü, insan hakları, çevre ve doğanın korunması gibi sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini birleştiren sol bir partidir. İdeolojimizin özünde emeğin önceliği, hukuk devletinin üstünlüğü ve sosyal devlet anlayışı yer almaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90. Yıldönümünde Genel Başkanlarımız Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü, Bülent Ecevit’i şükranla anıyoruz. Partimizi bu günlere taşıyan ve bugün aramızda bulunan bütün eski genel başkanlarımızı saygıyla anıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, programıyla, kadrolarıyla halkın iktidarını kurmaya hazırdır. Partimizin 90. Kuruluş yıldönümünü kıvançla kutluyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here