Barış Atay, Hatay’dan Mesaj Verdi…

0
29

Barış Atay, Hatay’dan Mesaj Verdi; ‘Can Atalay Cezaevinde Deprem Suçları Üzerine Çalışıyor…’

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili adayı Barış Atay, Hatay’da yaptığı konuşmada, TİP Milletvekili adayı Can Atalay’ın 6 Şubat’tan bu yana deprem suçları üzerine çalıştığını belirterek, “Buranın hem Yeşil Sol Parti’den Kerem Nalbant’ı, hem Türkiye İşçi Partisi’nden Can Atalay’ı çıkaracak potansiyeli var. Biz size inanıyoruz. İkisini beraber göndereceğiz Meclise” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili adayı Barış Atay, memleketi Hatay’da bugün halk buluşmalarına katıldı. Samandağ ve Defne’de yapılan halk buluşmalarında Barış Atay’a, TİP Hatay Milletvekili Adayları Mehmet Ali Gümüş, Emrah Karaçay, Hasan Aşkar ve Barış Dağ, TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam ve Gezi annesi Gülsüm Elvan eşlik etti. Tomruksuyu Mahallesi’ndeki buluşmanın ardından 14.00’da Koyunoğlu Mahallesi’nde taziye evinde mahalleli ile buluşan heyet, sonrasında 16.00daki Tekebaşı Mahallesinde halk buluşmasına katıldı.

Tomruksuyu, Koyunoğlu, Tekebaşı ve Serinyol Mahallelerindeki halk buluşmalarında konuşan Barış Atay; “6 Şubat’ta bir kıyamet yaşadık biz. Hayatımızda hiç ‘Devlet bize bunu versin devlet bizim yanımızda olsun, devlet bizim arkamızı toplasın, bizim devlete şöyle ihtiyacımız var, böyle ihtiyacımız var’ demedik. 6 Şubat sabahı 04.17’de bir kere devlete ihtiyacımız oldu devlet yanımızda yoktu. Ben bunu unutmam. Biz bunu unutmayız ve bunun hesabını mutlaka ama mutlaka sorarız” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

‘Can, 6 Şubat’tan Bu Yana Deprem Suçları Üzerine Çalışıyor’

Tekebaşı Mahallesi’nde yaptığı konuşmada, Gezi Davası’nda tutuklanan TİP Hatay Milletvekili adayı Can Atalay’ı 10 yıldır tanıdığını belirten Barış Atay; “Gezi Direnişi’nde de beraberdik. Gezi’nin başladığı günden bittiği güne kadar gözaltına alınan herkesin yanında can vardı. Gençlerimiz arkadaşlarımız vuruldu yaralandı öldürüldü onların hakkını ararken Can vardı. Reyhanlı’da katliam oldu oradaki insanların yanında can vardı. Soma’da madencileri katlettiler yanında can vardı.  Aladağ’da, Pozantı’daki çocukların yanında Hendek’te havai fişek patlaması sırasında öldürülen işçilerin yanında, hepsinin yanında Can vardı.

Evet, Can Hataylı değildir. Ama Soma’da Somalı, Çorlu’da Çorlulu, Aladağ’da Aladağlı olduğu gibi artık Hataylıdır. Bizim de başımızın yüzümüzün üstündedir. Can, sadece sizin hakkınızı savunmak için 6 Şubat’tan bu yana cezaevinde deprem suçları üzerine çalışıyor” ifadelerini kullandı.

‘Meclise İkisini Beraber Göndereceğiz’

Atalay gibi Nalbant için de umutlu olduğunu belirten Barış Atay; “Buranın hem Yeşil Sol Parti’den Kerem Nalbant’ı, hem Türkiye İşçi Partisi’nden Can Atalay’ı çıkaracak potansiyeli var. Biz size inanıyoruz. İkisini beraber göndereceğiz Meclise” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here