Aykut; “Gün, Tekrar Kurtuluş Savaşı Verme Günüdür!”

0
193

sonay aykut1Ziraat Mühendisi Sonay Aykut, CHP’den Hatay Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı

Bir hafta önce Antakya’ya giderek İl Başkanlığına başvuran ve büyük bir gövde gösterisi yapan CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Ziraat Mühendisi Sonay Aykut, partisinin ilçe binası önünde kurulan platformda, miting havasında, aday adaylığını İskenderunlulara duyurdu.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus’un ardından bir süre Grup Sıla ile birlikte şarkılara eşlik eden Sonay Aykut, özgüvenini ve güçlü Sosyal Demokrat kimliğini ortaya koyan bir duruşla seçmenleriyle kucaklaştı.

Cumhuriyetimiz Hak Etmeyenler Tarafından Yönetiliyor

Medeniyetlerin buluştuğu Hatay’ın tüm din ve etnik kökenleri kucaklayan hoşgörü atmosferine, kültürüne dikkat çekerek sözlerine başlayan CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Ziraat Mühendisi Sonay Aykut, Cumhuriyet’in değerleri ve Türkiye’ye sunduğu kazanımlara sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı. Aykut; “Dedelerimizin, ninelerimizin canları pahasına kurdukları cumhuriyetimiz, maalesef 13 yıldır, Cumhuriyet’i, hak etmeyenler tarafından yönetilmektedir! Gün, Ulu Önder Atatürk’ümüzün, kurarak bizlere emanet ettiği, Cumhuriyet’e sahip çıkma, günüdür. Gün, tekrar kurtuluş savaşı verme günüdür! Gün,  çocuklarımız için, aydınlık bir gelecek kazandırma günüdür! Hukukun üstünlüğünü sağlamak, ülkemize ileri ve tam demokrasiyi kazandırmak, köle düzenine,  taşeronlaşmaya, çocuk ve emek istismarına, kadına şiddete, tacize, tecavüze, isyan etmek için, yaz-boz tahtasına çevrilen eğitim düzenine, her geçen gün, ızdırap haline gelen sağlık sistemine, havuz medyasının, yalanlarına karşı savaşmak için, buraya gelerek, bana destek veren sizler için, çocuklarımız için,  Hatay  için, Demokrasi ve Cumhuriyet için, ülkem için, hepimiz için,  sizlerle, canla başla çalışarak, sizlerin desteğini alarak, vekiliniz olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

sonay aykut2

Canla Başla Savaşacağıma Onurum Üzerine Söz Veriyorum!

Alkışlar eşliğinde konuşmasını sürdüren Aykut, tüm partilileri mücadeleye davet ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Gün, halkı için bir makarnayı, bir çuval kömürü himmet sayıp, kendilerine, bin odalı saray yaptıranlara, gemiciklerden filo kurup, sıfırlayamayacakları kadar parayı, evde saklayanlara, dur deme günüdür! Gün, Antakya’da, İstanbul’da, Eskişehir’de, yurdun tamamında, yeni Berkinler, Abdullahlar, Ahmetler, İsmailler, Ethemler ve onlarcasının acısını, devlet kurşunu ile yaşatan katillere ve de adı bilinmeyen nice Özgecanlarımıza kıyanlara, karşı koyma günüdür! Gün,  tek adamlığa, padişahlığa, faşizme karşı mücadele günüdür! Gün,  yolsuzlukta, hırsızlıkta, arsızlıkta, hukuksuzlukta sınır tanımayanları, ülke gündeminden kovma günüdür! Allah nasip ederse; asgari ücretlinin, dar gelirlinin, emeklinin, esnafın velhasıl, ülke insanımızın, insanca yaşayacağı, eğitimi, sağlığı,  güvenliği için, kaygılanmadığı günleri, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile halkın iktidarı ile getireceğiz! Size layık olmayan her şeyin değişmesi için, ana yüreğimle, yanınızda, arkanızda, önünüzde canla başla savaşacağıma onurum üzerine söz veriyorum!

Çocuklarımızın  geleceği için, kadınlarımızın, toplumun en değerli varlıkları olduğu, bilincini oluşturmak için, medyayı ve gençlerimizi özgür kılmak için, tüm emekçilerimizin örgütlü yapıda çalışabilmeleri için, üniversitelerin, özgürce düşünen,  gelişen ve geliştiren,   kurumlar  olması için, herkesi bu mücadeleye davet ediyorum!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here