“AKP, Hatay’ın Başına Gelmiş En Büyük Felaket”

0
64

CHP Milletvekili Dudu, Cilvegözü’ndeki Patlama ile İlgili Açıklamalarda Bulundu…

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen patlama ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hatay Milletvekili Dudu; “Başbakan ülkemizin çıkarlarını düşünüyorsa ilk olarak Suriye politikasını değiştirir. Eğer değiştirmezse bu ülkemize çok büyük bir felaketin yolunu açar” dedi.

Cilvegözü Sınır Kapısında Meydana Gelen Patlama Tesadüf Değil

Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen patlama sonrası 10 günlük bir süre geçmesine rağmen, hükümet ve yetkili kurumların, olayı sürüncemede bırakmak ve hatta örtbas etmek gibi bir tutum takındıklarını öne süren Milletvekili Dudu, Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen patlamanın tesadüf olmadığını söyledi. Dudu; “Bu patlama AKP hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ın tüm dış politikada olduğu gibi, Suriye sorununda izlediği politikaların patlamasıdır. Ölenlerin sorumlusu hükümettir” diye konuştu.

Suriye olayları konusunda Başbakan’ı, Dışişleri Bakanı’nı ve hükümeti ‘sürekli’ uyardıklarını ve gerekli açıklamaları yetkililere ilettiklerini de belirten Milletvekili Mevlüt Dudu, konuyla ilgili ilk yansımaların ekonomik açıdan gerçekleştiğini ve daha sonra sosyal etkilerinin görüldüğünü ancak en çok zarar veren etkinin, hükümetin ‘muhaliflere verdiği destek’ olduğunu sözlerine ekledi.

Suriye konusuyla ilgili olarak söyledikleri her şeyin başta hükümet tarafından yalanlandığını ancak sonradan doğru çıktığını da sözlerine ekleyen CHP’li Vekil Dudu; “Cilvegözü’nde kullanılan patlayıcılar TNT çıktı ve olaydan 4 gün önce Belen’de bir Suriyelide 400 kilo TNT yakalandı. Bu iki olay arasında ilişki var mı sorusuna ise yetkililerden cevap gelmedi” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Patlayan Her Bombanın, Yanan Her Canın Sorumlusu AKP Olacaktır

Cilvegözü sınır kapısındaki patlamanın ardından hükümet üyelerinin ‘bomba yüklü araç Suriye’den geliyor’ açıklamalarını sürekli tekrarladıklarını sözlerine ekleyen Dudu; “Hatay şu anda bombalarla birlikte yaşamaktadır. Önümüzdeki günlerde Hatay’ın herhangi bir yerinde yeni bombalar patlayabilir. Patlayan her bombanın, yanan her canın sorumlusu AKP olacaktır. Hükümet acilen Suriye konusundaki politikaları değiştirmeli, komşu evindeki yangına benzin dökme anlayışını terk etmeli, barış içeren politikalar uygulamalıdır. Başbakan BOP çıkarlarını değil ülkemizin çıkarlarını düşünüyorsa ilk olarak Suriye politikasını değiştirir. Eğer değiştirmezse bu ülkemize çok büyük bir felaketin yolunu açar” dedi.

AKP hükümetinin, 1939 yılından beri Hatay’ın başına gelmiş en büyük felaket olduğunu söyleyen Dudu; “AKP tüm ülkenin felaketi olma siyasetinden bir an önce vazgeçmelidir” uyarısında bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here