Akbay; “İsdemir Kötü Yönetiliyor”

0
168

bülent akbay5İsdemir’de yaklaşık 10 gündür devam eden grev ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Avukat Bülent Akbay, İsdemir’in kötü yönetildiğini savundu.

Çelik işçisinin uzun yıllardır süren mağduriyetinin ilk defa bu kadar şeffaf bir şekilde kamuoyunun gündemine geldiğini ifade eden Akbay, “Sendikanın Grev’e gitme kararı işverenlerin uzlaşmaz tutumundan kaynaklandığı artık aşikâr. İsdemir marsbahis yönetiminin uzun yıllardır verdiği sözleri tutmaması, bilakis işçilerin sendikasına “çamur at izi kalsın” anlayışıyla itibarsızlaştırma girişimleri, sorunun çıkmaza sürüklenmesinde büyük bir etken. İşçiyle uzlaşma yerine işçiyi işsizlikle ve açlıkla terbiye etme zihniyeti İsdemir yönetiminin artık bu guzide kurumu yönetemez hale geldiğinin göstergesidir” dedi.

Grev Kırıcılığı Ahlaksızlıktır

Grevin, emekçilerin patronlara karşı tek ve etkili silahı olduğunu belirten Akbay; “Grev kararları işçinin yasalarda teminat altına alınmış bir hakkıdır ve Çelik-iş her kişi ve kurum gibi yasal hakkını kullanıyor. İsdemir yönetimi öncelikle bu hakka saygı duyan hiçbir açıklama yapmayarak ‘hep bana’ anlayışına sahip olduğunu gösterdi. Ardında adeta sendika yöneticilerini itibarsızlaştırma kampanyası başlattı. İşçilere bireysel tekliflerde bulunarak ve grevdeki işçilere yasaklar koyarak kelimenin tam anlamıyla “grev kırıcılığına” soyundu. Tüm bu tutumlar en hafif tabirle sosyal ahlaksızlıktır. Grev kırıcılık ise sosyal olduğu kadar kişisel zaafiyet barındıran insanlık ayıbıdır” dedi.

Ülke genelinde milyonlarca işçinin direnişte olduğunu kaydeden Akbay; “Burada saymakla bitmeyecek ülkemin emekçileri adeta açlıkla savaşarak aylardır direniyorlar. Özetle iktidarın ve sermayenin emek politikası her yerde alarm vermeye başlamıştır. Bu direnişin çelik iradesini ve kararlılığını en çok gösterecek olan ise hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki Çelik İşçisi olacaktır. İsdemir iyi yönetilmediği için hem bu halk hem de işçiler zarar görmektedir. Erdemir işçileriyle aynı işi yapanlara aynı ücretleri ve sosyal güvenceleri vermek boynunuzun borcudur. Bizler iktidarın ve sermayenin emek düşmanı politikalarına karşı emeğin yanında yer alıyor ve çelik işçilerini asla yalnız bırakmayacağımızı ilan ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here