“Ak Parti’yi Destekleyelim İstikrar Sürsün”

0
115

mehmet alğan36Ak Parti Milletvekili Adayı Mehmet Alğan Arsuz’un Mahallelerinde Destek İstedi…

Ak Parti Hatay Milletvekili Adayı Mehmet Alğan, Arsuz’un mahallelerinde ikamet edenlerle buluştu. Alğan, Arsuz’a bağlı Kışla, Karahüseyinli, Nergizlik mahallelerini ziyaret etti.

Kışla’da Muhtar Mehmet Ateş’in ev sahipliğinde köylülerle sabah kahvaltısı yapan Alğan, burada Mehmet Ali Alpaydın Okulu’nu da ziyaret etti.

Seçim çalışmalarını Ramazan ayına, seçim gününü de bayrama benzeten Ak Parti Adayı Mehmet Alğan; “Allahın izniyle sizlerin de desteği ile bu seçimde de galip çıkacağız” dedi. Gittiği mahallelerde sevgi ve coşkuyla karşılaşan Mehmet Alğan’a köylü kadınlar destek verip, başarılı olması için dualar ettiler.

Karahüseyinli de Muhtar Yusuf Uzunoğlu ve köylüler tarafından karşılanan vekil adayı Alğan, Karahüseyinli sakinleri ile buluştu. Mehmet Alğan’a zeytin tarlalarının imara açılmasına karşı olduklarını belirten Karahüseyinli Muhtarı Uzunoğlu ve köylüler, hükümetin kamu, çevre ve toplum yararını göz önünde bulundurarak köylünün lehine karar vermesini istedi ve Ak Parti milletvekili Adayı Mehmet Alğan’dan destek istedi.

mehmet alğan37

Söz konusu tarlanın birinci sınıf nitelikli tarım toprağı statüsünde olduğunu belirterek tarım alanlarının korunmasını istediklerini, bu taleplerinin de haklı talepler olduğunu dile getiren köylüler, yerleşim biriminin yanı başına yapılacak olan Tahaffushane’nin de yapımının gerçekleşmesi halinde; toplum ve çevre sağlığının tehlikeye düşeceğini, ekonominin zarar göreceğini, söz konusu alana dikilen zeytinlerin bir kısmının Devletin zeytinciliğe olan desteği ile İskenderun İlçe Tarım Müdürlüğü’nden devlet desteğinden faydalanılarak ekildiğini bugün ise bu tarlada zeytin ve zeytinyağı üretimi ile geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını anlattılar.

Ak Hatay Milletvekili Adayı Mehmet Alğan, sorunun ortadan kalkması içen gerekli girişimleri 7 Haziran sonrasında başlatarak köylünün zarar görmeyecek şekilde sonuçlanması için çalışacağını söyledi.

Karahüseyinli buluşmasının ardından Nergizlik de mahalle halkı ile buluşan Mehmet Alğan’ı Muhtar Hüseyin Yaşın ve mahalle sakinleri karşıladı. Alğan burada da köylünün sorunlarını dinledi. Nergizlik’de sulama suyu sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Köylüler, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından sulama suyu için yaptırılan 20×10 Metreye 1.20 metre yüksekliğinde 300 tonluk havuzun inşaat yapım aşamasındaki eksiklikleri nedeniyle su tutmadığını ve kullanılamaz durumda atıl kaldığını anlattılar.

Alğan, öğleden sonra da İskenderun Cezaevi, Arpaderesi, Harlısu, Pirinçlik, Helvalı, Aşağı Kepirce, Yukarı Kepirce ve Konacık’ta seçmenlerle buluşarak partisine destek istedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here