Adnan Tink Hayata Gözlerini Yumdu

0
667

adnan tink cenaze1İskenderun’un tanınmış simalarından olan meslektaşımız, usta gazeteci Mehmet Adnan Tink dün uzun süredir muzdarip olduğu hastalığına yenik düşerek aramızdan ayrıldı. Adnan Tink, bir süredir tedavi gördüğü Gelişim Hastanesinde hayata gözlerini yumdu.

Hür Haber Gazetesi Sahibi Adnan Tink’in cenazesi 3 Haziran 2015 Çarşamba günü (bugün) Kaptan Paşa Caminde kılınacak öğle namazına müteakiben Çankaya Mezarlığında toprağa verilecektir. Merhuma Tanri’dan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

Mehmet Adnan TİNK Kimdir?

Mehmet Adnan Tink, 8 Şubat 1965 yılında Kilis’te doğdu. İlk ve Orta Öğretimini Ankara’da bitiren Tink, yine Ankara’da Yükseliş Kolejinden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümünden başarı ile mezun olan Tink, askerlik görevinin ardından Türkiye’de çeşitli kurumların Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.

1996 yılında İskenderun’a gelen Tink, İskenderun’un ilk alışveriş mağazası olan ‘Ren-Mart’ Genel Müdürü olarak göreve başladı. Buradaki görevinin ardından Güney TV Genel Yayın Yönetmenliğine getirildi. 21 Mart 2003 tarihinde Hür Haber Gazetesi’ni kuran Tink, haftalık olarak çıkarttığı gazeteyi kısa süre sonra günlük gazeteye çevirdi.

2011 yılında Kanser tanısı konulmasının ardından, kanserle mücadeleye başlayan Tink, kanser hastalığı ile savaş verirken aynı zamanda Hatay Kanserle Savaş Derneği’ni (HATKANS-DER) kurdu. Kanserle mücadelede birçok başarılı çalışmanın altına imza atan Tink, 2 Haziran 2015 tarihinde tedavi gördüğü İskenderun Özel Gelişim Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Nur Tink ile evli olan Mehmet Adnan Tink’in İlayda isminde bir de kızı var.

BAŞSAĞLIĞI

Meslektaşımız, Hür Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi

M. Adnan Tink

Uzun süredir muzdarip olduğu hastalığına yenik düşerek vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, dostlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

İskenderun Gazetesi Sahibi

Rızkullah TERBİYELİ

Ve Gazete Personeli

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

İskenderun’un başarılı gazetecilerinden Hür Haber Gazetesi Sahibi

M. Adnan TİNK

Vefat etmiştir. Merhum meslektaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.

İGC YÖNETİM KURULU

BAŞSAĞLIĞI

Kanser, çokları gibi onu da dize getirebileceğini, derde düşürüp içine kapatabileceğini sanıyordu. O, tınmıyordu. Tersine daha da dışa açılmış, neşelenmiş, hayatla dalga geçer hale gelmişti… Ama daha fazla dayanamadı. Sadece kişisel olarak yaptıklarıyla değil, yazdıklarıyla, yetiştirdikleriyle, önünü açtıklarıyla, yarına taşıdıklarıyla gazetecilikte bir çığır açan Gazeteci-Yazar Adnan Tink’e Allah’tan rahmet, Ailesine ve meslektaşlarına sabır ve başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun.

Elk. Müh. Nazım CULHA

Arsuz Belediye Başkanı

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here