İbrahim Bedir; “Ülkemizin Tam Bağımsız Olmasını İstiyoruz”

0
274

vatan partisi-kilise1Vatan Partisi Milletvekili Adayları Ortodoks Kilisesini Ziyaret Etti

Vatan Partisi Milletvekili adaylarından İbrahim Bedir, Fatma Paksoy ve Sadık Karakaş Ortodoks Kilisesi yöneticilerini ziyaret etti. Milletvekili adaylarını, Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur, ikinci Başkanı Corc Boğazoğlu, yöneticilerden Fuat Terbiyeli, Ferit Baytaroğlu karşıladı.

Yapılan ziyarette Başkan Teymur’a Doğu Perinçek’in Ermeni Soykırım Savunması kitabı verildi. Teymur, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek için; “Büyük şahsiyet ve son derece saygı duyduğum bir siyasetçidir. Yakından tanımıyorum ama seçim belgelerindeki bilgiler ve ailesi, çocukları eşinin hakkındaki bilgiler beni etkiledi. Sizlere de canı gönülden saygı duyuyorum” dedi.

Teymur, Türk olmaktan onur duyduğunu ve Atatürk gibi bir milli lidere sahip olmaktan daha büyük bir şey olamayacağını vurgulayarak; “Bizler bu topraklarda büyümüş, bu topraklarda yaşamış vatandaşlar olarak, özellikle bizim jenerasyonumuz Atatürk gençliği olarak yetiştik. Büyük Atatürk’ün çağdaş bir toplum yaratmak için verdiği mücadeleyi, büyük bir gurur ve mutlulukla ifade etmek istiyorum. Biz bu duyguları çocuklarımızla yaşıyoruz ve çocuklarımız bu terbiye ile büyüyorlar. İstiklal Marşımızı büyük bir zevk ve şevkle söyleriz. Bu vatandaşlık görevi ve aynı zamanda içimizdeki sevgidir. Cumhuriyete ve yüce Atatürk’e bu milletin sonsuza dek bağlılığın olması gerektiğini düşünüyorum. Biz bu bölgede yaşayan insanlar olarak, hiçbir zaman rahatsızlık duymadık, bunu da gururla söyleyebilirim. Bizim cemaatimizin kendi mensuplarından fazla bu bölgede yaşayan insanlarla dostlukları vardır” diye konuştu.

vatan partisi-kilise2

Vatan Partisi Milletvekili adayı İbrahim Bedir ise iki temel ilkeye sahip olduklarını kaydederek;  “Atatürk’ün Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesi temelinde biz herkesle ve bütün dünya ile barışık yaşamak istiyoruz. İkinci ilkemiz ise tam bağımsızlık ilkesidir. Ülkemizin tam bağımsız olmasını istiyoruz. Onun için Atatürk’ün ilkelerine bağlı bir partiyiz” dedi.

Soykırım Meselesi Tarihçilere Bırakılmalı

Teymur, Ermeni Soykırım meselesinin ise tarihçilere bırakılması gerektiğini belirterek, Doğu Perinçek’in bu meselede dünyanın önünü açtığını ve insanların özgürleşmesinde katkısı olduğunu ve ayrıca Atatürk’ün soykırımcı olmadığını belirtti.

Teymur; “Tarihte insanlar ve toplumlar şu veya bu şekilde karşı, karşıya gelmiş olabilirler. Çatışmalar olmuş olabilir. Ama insanların birilerine zulüm etmek için hareket ettiğini düşünmüyorum. Atatürk’ün “soykırım” düşüncesinde olduğunu ben asla kabul etmiyorum. Atatürk döneminde ortak mücadele verdik. Çanakkale’de sen Hıristiyansın, sen Müslümansın denmedi, onun için bu halk arasındaki çatışmanın farklı kanallardan ülkeye sokulduğunu düşünüyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here