30 Ağustos Zaferinin 101. Yıldönümü Bugün Kutlanacak

0
30

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıldönümü bugün törenlerle kutlanacak. Kutlamalar, saat 09.00’da çelenk sunma töreni ile başlayacak. Deprem sonrası Anıt alanında meydana gelen tahribat nedeniyle çelenk sunma töreni Hanife Uysal Ortaokulunda icra edilecek.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tarafından Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunulacak. Buradaki törende daha sonra, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizin ansına bir dakikalık saygı duruşu ve hemen akabinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle İstiklal Marşımız okunacak.

Buradaki törenin ardından İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Kaymakamlığında tebrikleri kabul edecek.

Saat 10.00’da Atatürk Bulvarında resmi tören gerçekleştirilecek. İlçe Kaymakamı Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının törene katılanlar ve halkın bayramını kutlamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunacak. Bir Subay tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılması ve öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından buradaki tören halk oyunları gösterisi ve akabinde ‘Tören Geçidi’ ile son bulacak.

Yine bugün akşam saat 20:00’da Belediye Kültür Sarayında ‘Kuva-yi Milliye Destanı’ adlı tiyatro gösterisi sahnelenecek ve 19:00-20:00 saatleri arasında Millet Parkında Çocuk Şenliği tertip edilecek.

Saat 20.30’da ise Nihal Atakaş Cami önünde toplanılarak İsmet İnönü (Fener) Caddesi üzerinden Mehteran eşliğinde Millet Parkına varış, şeklinde ‘Fener Alayı’ gerçekleştirilecek. Bugün ayrıca Deniz Müzesi ücretsiz olarak halkın ziyaretine açık olacak.

30 Ağustos 2023 Çarşamba günü (bugün) havanın yağışlı olması halinde resmigeçit töreni dışındaki program Belediye Kültür Sarayı’nda icra edilecek. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here